Berlin je odločil: ženske so na javnih bazenih lahko zgoraj brez

10. marec 2023

Berlin je odločil: ženske so na javnih bazenih lahko zgoraj brez

10. marec 2023
Foto: Unsplash

Mestne oblasti so odločile, da bo Berlinčankam po novem v berlinskih javnih bazenih dovoljeno plavati zgoraj brez.

Odločitev je bila sprejeta po tem, ko je ženska, ki so jo varnostniki odstranili iz kopališča zaradi sončenja zgoraj brez, vložila tožbo. Še ena ženska pa se je pritožila, da so ji decembra na pokritem bazenu rekli, da se mora pokriti.

BBC poroča, da so se oblasti strinjale, da sta bili ženski žrtvi diskriminacije, in dejale, da imajo zdaj vsi obiskovalci berlinskih bazenov pravico, da so zgoraj brez. Odločitev so že pozdravili številni Nemci, ki zagovarjajo nudizem, t. i. Freikörperkultur (kulturo svobodnih teles), ali kot je znana kratica tudi pri nas, FKK.

Foto: Pexels

Država, kjer je golota “primerna in zdrava”

Tuji obiskovalci Nemčije so pogosto presenečeni – včasih pa celo zmedeni – ob pogledu na Nemce, kako goli plavajo v svojih jezerih, se sončijo v parkih ali potijo v svojih savnah. A Nemčija je država, kjer je golota v nekaterih javnih okoljih obravnavana kot primerna in zdrava.

A ostajalo je odprto vprašanje, kako je s tem na javnih kopališčih, s čimer se je spopadalo kar nekaj lokalnih oblasti. Lani poleti sta mesti Göttingen na Spodnjem Saškem in Siegen v Severnem Porenju – Vestfaliji ženskam denimo dovolili plavanje zgoraj brez.

Upravljavec berlinskih bazenov Berliner Bäderbetriebe (BBB) sicer ni spremenil svojih pravil, ki velevajo, da morajo kopalke pokrivati genitalije, ampak je zgolj dodal pojasnilo, da to velja za vsakega obiskovalca, ne glede na spol.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close