Beyoncé spet ruši internet, tokrat zaradi naslovnice za Vogue!

22. junij 2022

Beyoncé spet ruši internet, tokrat zaradi naslovnice za Vogue!

22. junij 2022
Foto: Instagram

Pevka je modo ponesla na čisto novo raven in nastale so fotografije, ki spominjajo na prava umetniška dela.

Le nekaj ur po napovedi pevkinega dolgo pričakovanega novega albuma z naslovom Renaissance, se je Beyoncé vrnila na eno največjih modnih naslovnic – britanski Vogue.

“Beyonce viša temperaturo,” je zapisano pod odmevno fotografijo, na kateri superzvezdnica v dolgi žametni obleki in rokavicah pozira na konju, na glavi pa ima ogromno, vpadljivo pokrivalo iz perja.

Za njen videz je zaslužna njena osebna stilistka Marni Senofonte, v sodelovanju z glavnim urednikom britanskega Voguea Edwardom Enninfulom.

Od seksi motoristke do moderne barbike

Enninful naslovnico opisuje kot modno fantazijo, ki je nastala iz tropov klubskega življenja v zadnji četrtini prejšnjega stoletja. “Zrcalne krogle, svetlobne škatle, pokrivala? Seveda. Konj na plesišču? Seveda. Motor? Zakaj pa ne?!”

“Beyonce se je želela igrati z modo kot še nikoli prej in ko smo menjavali reference (od garaške scene 90. let prejšnjega stoletja do ekscesov 80. let), se pogovarjali o laseh in lepoti ter spoznavali njeno ekipo, se je začela oblikovati vizija bleščečega retrofuturizma.”

Na eni od fotografij pevka z vrtoglavimi petami pozira na ogromni disko krogli, na drugi se je prelevila v seksi motoristko v usnju, na tretji pa v dolgem, rožnatem lakastem plašču spominja na moderno barbiko.

Fotografije so sicer čisto v skladu z njeno novo pesmijo Break My Soul, ki zelo spominja na plesne himne iz devetdesetih let.

Nekateri so se že obregnili ob dejstvo, da je sumljivo podobna plesni klasiki Show Me Love pevke Robin S, v skladbi pa je mogoče slišati tudi vokal raperke Big Freedie iz pesmi Explode, ki je nastala leta 2014 in hita Formation iz leta 2016.

Renaissance bo njen prvi studijski album, ki ga bo izdala po šestih letih, njen zadnji je bil Lemonade iz leta 2016. Beyoncé izid težko pričakovanega albuma obljublja 29. julija, na njem pa bo 16 skladb.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close