Bi božič preživeli v slovenski Božičkovi deželi?

16. december 2022

Bi božič preživeli v slovenski Božičkovi deželi?

16. december 2022
Foto: Instagram

Če si za letošnje praznike želite nove izkušnje, vam niti ni treba potovati daleč. Čarovnija vas čaka v Sloveniji!

Vsak praznični čas tradicionalno sanjamo o potovanju na daljno Finsko in obisku priljubljene Božičkove vasi, ki res izgleda kot kraj iz pravljice. Toda ali ste vedeli, da se skoraj enako slikovito mestece, ki se ga je sčasoma prijel vzdevek “Božičkova vas”, nahaja tudi v Sloveniji, in to le uro vožnje iz Ljubljane?

Jasna Chalet Resort

Gre za majhno alpsko vasico, ki je našla svoj prostor v čarobni Kranjski Gori, znani po ogromnih količinah snega, ki vsako zimo brez izjeme objame ta kraj in ga spremeni v pravo zimsko pravljico, ki jo je vredno doživeti.

Čeprav vas v alpski vasi ne bo pričakal pravi Dedek Mraz, smo prepričani, da vas bodo razveselile bogato okrašene ulice in osrednji trg vasi, ki se v prazničnem času šibi od praznično osvetljenih hišic s peščico kulinaričnih in drugih domačih izdelkov, ki se nahajajo neposredno pred cerkvijo v samem središču Kranjske Gore.

Velika zanimivost tega kraja, ki se odlično dopolnjuje alpsko vasico, je bližnje letovišče, ki se nahaja tik ob čudovitem jezeru Jasna.

V prazničnem času se istoimenski resort spremeni v pravo romantično zatočišče, preplavljeno s steklenimi kupolami, ki so ustvarjene za počitniško uživanje v najboljši družbi – z najlepšim razgledom in jedilnikom, polnim samo najboljših slovenskih specialitet.

Alpska vas in jezero Jasna sta odlično izhodišče za številne aktivnosti, med katerimi zagotovo izstopajo smučanje, sankanje, deskanje na snegu, a tudi zimsko supanje po kristalno čistem jezeru, ki se ga boste še dolgo spominjali!

Več najdete na tej povezavi.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close