Bi odšteli vrtoglavih 230 tisoč evrov za vročo čokolado?

13. februar 2023

Bi odšteli vrtoglavih 230 tisoč evrov za vročo čokolado?

13. februar 2023
Foto: Profimedia

Vprašanje je vsekakor retorično, saj sladkanje z vročo čokolado še nikoli ni bilo tako razkošno. In čeprav mnogi prazniku ljubezni ne posvečajo veliko pozornosti, pa spet tisti, ki imajo resnično globoke žepe, svoje boljše polovice zasipajo s pozornostmi vrtoglavih zneskov.

Eno najdražjih sladkih pregreh bo na valentinovo ponudila newyorška restavracija Serendipity3. Zaljubljenci bodo lahko za ceno prestižnega avtomobila ali srednje velikega stanovanja v Ljubljani okušali luksuzno različico vroče čokolade Diamond Frrrozen.

Vroča čokolada – težko bi rekli, da gre za sladico – je postrežena v skodelici, iz katere kapljajo avstrijski kristali, ki jih je izdelala Kellie DeFries. Skodelica je napolnjena z ikonično mešanico 14 eksotičnih kakavov restavracije, vrh čokolade krasi oblak stepene smetane posute z jedilnimi “diamantnimi” bleščicami in 23-karatnimi pozlačenimi čokoladnimi ostružki z zlatimi slamicami.

Foto: Profimedia

Vroča čokolada sama po sebi ni najdražja, visoko vrednost ji daje ročno izdelan diamantni prstan oblikovalke nakita Lorraine Schwartz.

Prstan je izdelan iz 18-karatnega belega zlata, posut z 0,69-karatnim naravnim diamantom v obliki srca in 0,77-karatnim naravnim svetlo modrim diamantom v obliki hruške, obdanim z 1,15-karatnimi belimi diamanti. Prestižno vročo čokolado bodo v restavraciji stregli zgolj 14. februarja in bo na voljo v omejeni količini.

Foto: Profimedia

Serendipity3 je razkošna restavracija, ki ponuja tudi butične unikatne modne in umetniške kose ter gosti številne znane umetnike in priljubljene osebnosti. Restavracija je bila vključena v številne filme in serije ter je bila priljubljena lokacija Marilyn Monroe, Andyja Warhola in Lady Jacqueline Kennedy.

Prestižne sladice ustvarjajo že od leta 2004, ko so se vpisali v Guinessovo knjigo rekordov. Takratna najdražja sladica na svetu je stala manj kot 1000 evrov, kar je v primerjavi z vrednostjo letošnje valentinove “sladice” bore malo.

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close