Bi radi izbrisali nekaj let s svojega obraza? Preizkusite ta postopek!

27. februar 2020

Bi radi izbrisali nekaj let s svojega obraza? Preizkusite ta postopek!

27. februar 2020

Se strinjate s stavkom, da si star toliko, kot se počutiš?

Leta so res le številka in pomembno je, kako se počutite sami. Vseeno pa zob časa naredi svoje in predvsem na koži hitro opazimo spremembe. Nega kože je pomembna od najstniških let, z leti pa postaja vse bolj kompleksna in zahtevna.

Z leti gre vse »na jug« , pa vendar to pot na jug lahko podaljšate ter jo vodite po dolgih ovinkih, če ste le dosledni pri negi kože. Gravitaciji pa žal v celoti težko kljubujete.

Z leti koža izgublja elastičnost in sijaj, postaja bolj siva. Pojavijo se prve gubice in madeži, ki so običajno rezultat neustrezne zaščite pred UVA in UVB žarki.

Pomembno je, da izberete kozmetične izdelke, ki so primerni za vaš tip kože, uporabljate aktivne sestavine, ki bodo vplivale na videz kože tudi čez leta, jo obvezno čistite vsak dan in vsak dan uporabite kremo z zaščitnim faktorjem. Tudi če sonca ne vidite, imejte v mislih, da si zjutraj vedno nanesete kremo, ki bo vašo kožo zaščitila pred škodljivimi vplivi sonca.

Poleg domače nege pa je priporočljivo, da kožo zaupate tudi rokam strokovnjakov, ki vam bodo svetovali, kateri postopek je za vas najbolj primeren, glede na stanje vaše kože, pričakovanja in želje.

Poleg tretmajev s kislinami, Pelleveja – terapije gajenja gubic z radiofrekvenčno terapijo in ostalih metod pomlajevanja, v Estetski kliniki Medved Višnjar ponujajo tudi nov, korejski postopek nege kože, Profacial, ki koži vrača mladostni sijaj in svežino.

ProFacial – kaj je?

Gre za kraljevsko razvajanje, če ga lahko tako poimenujemo, saj ste v slabih dveh urah deležni čiščenja in neinvazivnega pomlajevanja kože. Multifunkcionalna naprava Pro Facial omogoča globinsko čiščenje kože, hidratacijo, stimulacijo kolagena in elastina in lifting kože. Združuje štiri postopke, hidromikrodermoabrazijo s kislinskim pilingom, multipolarno radiofrekvenco, ultrazvok in ionski lifting kože.

Naj omenimo, da pri tem postopku ni okrevanja, kar pomeni, da je še posebej primeren, če se pripravljate na pomemben dogodek.

Kako poteka?

Tretma je prijeten, neboleč in prava sprostitev. Rezultati pa so izjemni, predvsem pa so vidni takoj po tretmaju.

Laura Sardinšek, mag. kozm., dipl. m.s., vodja medicinske kozmetike iz Estetske klinike Medved Višnjar, ki je postopek izvajala, je kožo najprej očistila ličil in nečistoč, nadaljevala s kislinsko-mehanskim pilingom, Aquapeel. S posebnim nastavkom je nanesla mešanico različnih kislin v treh korakih.

Z močnim pritiskom masažne glave in sočasnim curkom vode se odstranijo odmrle celice mehansko in obenem kemično z uporabo različnih kislin. Zaradi uporabe vakuuma boste ta korak čutili kot globinsko »sesanje« vseh nečistoč.

Multipolarna radiofrekvenca, ki jo preprosto lahko opišemo kot segrevanje srednje plasti kože, dermisa, poskrbi za stimulacijo kolagena in elastina.

Sledi ultrazvok, ki se ga izvaja direktno na koži, na katero se prej nanese aktivna učinkovina ali kolagenska/hialuronska maska. Ta korak poskrbi za boljše vpijanje aktivnih učinkovin.

Že sama beseda lifting nam pove, da gre za dvig kožnega tkiva in mišic, kar je z leti vse bolj dobrodošlo, kajne? Ionski lifting omogoča globlje prodiranje aktivnih sestavin in hkrati poskrbi za dvig mišičnih vlaken in ne samo kože. Izboljša tonus in strukturo kože, učvrsti ohlapno kožo, pomaga tudi pri regeneraciji suhe kože po sončenju in kožo izdatno vlaži.

Kako pogosto je priporočljivo izvajati ProFacial?

Če je vaša koža normalna ali suha, so priporočljive štiri terapije, ki se izvajajo na na 7 do 14 dni. Pri mastni in mešani koži se priporoča štiri do šest terapij na 7 do 10 dni.

Za vzdrževanje stanja pa je priporočljivo izvajanje terapije enkrat mesečno.

V čem se ProFacial razlikuje od ostalih postopkov?

Kot je omenjeno že na začetku, gre za neinvazivni postopek pomlajevanja, po katerem ste videti kot zvezda. Koža ni pordela ali razdražena, zato si lahko takoj nanesete ličila in zasijete.

ProFacial je idealna izbira, če se pripravljate na pomembne dogodke in bi radi zasijali, saj z ta postopek pravzaprav združuje štiri. Tako imenovani »glow effect« je viden takoj. Koža je sijoča, spočita in navlažena.

POKLIČITE IN SE NAROČITE ZA SVOJ TERMIN

Avtor
Piše

U. L.

Style. Več novic

New Report

Close