Bi smeli seksati že na prvem zmenku? Stroka je povedala svoje!

13. marec 2019

Bi smeli seksati že na prvem zmenku? Stroka je povedala svoje!

13. marec 2019

Kako svobodmiselni ste in kaj točno želite? Od tega je odvisno marsikaj. Toda seks že na prvem zmenku je lahko izrazito osvobajajoč ter vznemirljiv.

Čeprav smo v letu 2019, glede spolnosti še vedno veljajo tabuji ter stara in včasih toga pravila. Na moške akterje družba še sedaj gleda drugače, kot na ženske. Tiste, ki se prepustijo strastem že na prvem zmenku, veljajo za ‘lahke’.

Ameriški filmi in nadaljevanke so si celo izmislili ‘pravilo treh zmenkov’, češ da bi ženske morale počakati vsaj do 3. zmenka s skokom v posteljo, kot da bodo zaradi tega videti bolj ‘spodobne’ v moških očeh.

Resda ne živimo več v viktorijanski dobi, toda verjemite, stara prepričanja in pravila o seksu še kar vztrajajo. Enako bi lahko trdili tudi za slovenske moške – nobeden vas ne bo pretirano cenil, če ‘mu boste dale’ že na prvem zmenku. Poznam sicer izkušnjo para, ki je še vedno skupaj po mnogih letih in je že prvo noč znanstva zapečatil s strastnim, divjim seksom, danes pa imata ta moja prijatelja dva otroka in sta še vedno srečna.

A ta dva sta oba tujca, on Francoz in ona Angležinja, oba pa živita v Španiji. Najbrž ima le malo Slovenk enako izkušnjo, saj ženske, ki ‘podležejo’ že prvo noč, v našem okolju vztrajno veljajo za ‘radodajke’.

“Ljudje bi se radi izognili obsojanju in sramoti, povezani s seksom zunaj sprejemljivih meja,”

pritrjuje tudi Shannon Chavez, psihologinja in seksualna terapevtka. V resnici pa pravega odgovora na vprašanje, ali bi smeli seksati že na prvem zmenku, ni. Strokovnjaki menijo, da bi vas morali voditi le lastni občutki. Če je kemija na koncu večera ali noči prava, se prepustite strasti in pozabite na pravila. Preizkus kompatibilnosti moškega v postelji bi vam namreč lahko pomagal spoznati, ali si sploh želite še naprej vlagati v ta odnos.

“Vseeno pa si je dobro vzeti čas, da se pogovorite sami s seboj o tem, kaj vam pomenijo avanture za eno noč, še preden se znajdete v položaju, ko to tudi realizirate,”

dodaja Vanessa Marin, seksualna terapevtka, ki trdi, da ljubezen ne pozna pravil in da je lahko seks na prvem zmenku zelo osvabajajoč ter vznemirljiv in vam pomaga razbiti predsodke o seksu ter izboljšati spolno samozavest.

Pravzaprav, kakor vam je drago. A vseeno ne pozabite: slovenski moški ‘hitre predaje’ ne cenijo, kaj šele spoštujejo; drugič, ne pozabite tudi na zaščito s kondomom; tretjič, imejte v mislih, da je lahko prvi seks strašansko slab zaradi pomanjkljive izkušenosti enega od partnerjev in lahko šele sčasoma postane fantastičen – na dolgi rok, potem, ko smo že nekaj časa v razmerju.

D. S.

Foto: Cosmopolitan, The Modern Man, Pinterest

Style. Več novic

New Report

Close