Bi živeli v pivski hiši?

11. november 2021

Bi živeli v pivski hiši?

11. november 2021

Zidovi in stene so obloženi s pločevinkami piva, cena stanovanja pa je 100.000 dolarjev.

Po poročanju je bilo stanovanje, obloženo s praznimi pločevinkami piva Budweiser, v lasti veterana ameriške mornarice Mika Amelotteja, ki je umrl junija lani. Svoj dom je šestnajst let krasil s praznimi pločevinkami piva, svoj projekt je končal leta 2006. 

Pločevinke Budweisier pokrivajo skoraj vsako sobo stanovanja, od tal do stropa. Nepremičnina s površino 78 kvadratnih metrov se nahaja v Lake Worthu na Floridi in ima dve spalnici in dve kopalnici. Nekaj napisov imena piva na zunanji strani stavbe daje obiskovalcem le majhen namig o tem, kaj se skriva notri. Kristen Adams-Kearney, agentka za nepremičnine, je povedala, da se z nepremičninami ukvarja že 15 let, vendar se še nikoli ni srečala s takšno “pivnico”. 

Povedala je, da je mislila, da je na nepremičninskem trgu videla že vse, toda nikoli še ni videla ničesar podobnega temu. “Bila sem navdušena, res nisem vedela, kaj naj si mislim,” je rekla. Pločevinke piva so povsod, od tal do stropa, izjema sta le dve kopalnici. 

Avtor: Joseph Forzano, The Palm Beach Post

Nekdanji lastnik stanovanja s pločevinkami piva, Mike Amelotte, naj bi spil čisto vsako pločevinko, ki je bila prilepljena na stene in strope stanovanja. Amelotte je bil odločen, da bo svoj dom oblepil s pločevinkami in celo zamenjal vse poškodovane pločevinke, je povedal njegov prijatelj Kris Johnson. 

Adams-Kearney je za nepremičnino izvedela, ko je prejela telefonski klic Krisa Johnsona, ki je postal zastopnik za imetje prijatelja, ki je umrl.” Najprej me je vprašal, ali bi bila zainteresirana za oglas za nepremičnino, ki je bila obložena s “tapetami” pločevink piva, in dokler nisem prišla tja, si nisem mogla niti predstavljati, kje bi take tapete sploh lahko kupili,” je pojasnila Adams-Kearney. Ni vedela, za kaj točno se gre, dokler ni videla stanovanja in videla, da je obloženo s pločevinkami piva. 

Avtor: Joseph Forzano, The Palm Beach Post

Kljub tej edinstveni lastnosti stanovanja, pa se agentka ni takoj strinjala s prodajo stanovanja. Šele k je Johnson podrobno povedal zgodbo svojega pokojnega prijatelja in razkril, da je bil Amelotte veteran mornarice in kubanske raketne krize. Amelotte je umrl v 69. letu starosti. Johnson, ki je nepremičnino upravljal po njegovi smrti, pa je zapisal, da ne morete najti boljše osebe, ki ji lahko rečete prijatelj. Pojasnil je, da je Amelotte svoj projekt začel okoli leta 1990 in potreboval 16 let, da ga je dokončal, popolnoma sam. 

Nepremičninska agentka meni, da je Amelotte za lepljenje pločevink piva Budweiser različnih velikosti verjetno uporabil vroče lepilo. “Šel je celo tako daleč, da je bil pozoren na podrobnosti okoli vtičnic in zračnikov,” je dejala. Avgusta je Adams-Kearney stanovanje ocenila na 110.000 dolarjev, septembra pa je ceno znižala na 100.000 dolarjev in za takšno ceno je bilo prodano novim lastnikom.

Za hišo je izvedelo tudi podjetje Budweiser, ki je nepremičnino poimenovalo kar “Hiša Budweiserja”.

Podjetje je celo obljubilo, da bo novemu lastniku dostavilo pivo, če bo ohranjal izgled nepremičnine.

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7.

Style. Več novic

New Report

Close