Bili smo na nepozabni izkušnji na maksimalnih obratih

Začetek prvega digitalnega dirkaškega prvenstva v Sloveniji!

Včeraj se je v ljubljanski Supernovi na Rudniku uradno začelo prvo digitalno dirkaško prvenstvo [reys], ki bo pod okriljem podjetij Huawei in A1 Slovenija potekalo vse do letošnjega decembra v nakupovalnih središčih večjih slovenskih mest. Na uvodnem dogodku sta se v dirkanju s simulatorjem [reys] preizkusila priljubljena slovenska ustvarjalca spletnih vsebin, ki sta ob duhovitem komentiranju profesionalnega komentatorja formule ena pokazala svoje dirkaške sposobnosti in avtomobilistično znanje.

Uvodni del vseslovenske digitalne dirke se je zgodil danes v Supernovi na Rudniku, kjer sta svojo dirkaško žilico pokazala Ajda Sitar in Ciril Komotar.

Spopadanje s šikanami in visoko hitrostjo je s strokovnim komentiranjem pospremil Dušan Lukič, televizijski komentator formule ena in urednik revije Avto Magazin, ki je tudi sam sedel za volan simulatorja [reys] in izkusil doživetje dirkanja z avtomobilom [reys] prvenstva.

200-kilogramska konstrukcija jekla in aluminija s tremi velikimi monitorji uporabnika s simulacijo hitre vožnje kar najbolj približa resničnemu doživetju. Voznik se usede v dirkaški sedež OMP, opremljen z varnostnimi pasovi, kot v pravih dirkaških avtomobilih, položi stopala na stopalki za plin in zavoro ter obdan s tremi 49-palčnimi visoko-resolucijskimi 144 Hz zasloni LED ter vrhunskim ozvočenjem lahko začne prvovrstno dirkaško izkušnjo.

Simulator ne simulira samo vožnje, ampak z gibljivo konstrukcijo v šestih diagonalah prinaša tudi pravi občutek vožnje.

»V podjetju smo strastni privržencih digitalnih stvaritev, tehnologije in adrenalina. Ker je motošport v Sloveniji relativno težko dostopen, smo se odločili, da združimo naše strasti v najmodernejši dirkaški simulator ter tako doživetje dirkanja približamo vsem. Vsi detajli simulatorja [reys] so dodelani do potankosti z enim samim ciljem: doživeti karseda realno izkušnjo drvenja v dirkalniku, kar nam je sodeč po prvih odzivih odlično uspelo,«

je dejala Kim Gomilšek, vodja projekta pri [reys].

»Simulator [reys] je priložnost, ki je odvisniki od hitrosti v naslednjih mesecih ne smejo zamuditi. Tako z gibanjem kot s podajanjem informacij ponuja resnične občutke in doživetje prave dirke. Veselimo se dirkaških bojev med vsemi slovenskimi adrenalinskimi navdušenci in resnično nas zanima, na katerem delu naše države živijo najbolj talentirani vozniki,«

je o adrenalinski dirki novih dimenzij povedal Matevž Šmalc, direktor za upravljanje blagovne znamke in izkušnje v A1 Slovenija.

»Veseli me, da lahko sodelujemo pri projektih, ki pripomorejo k prepoznavnosti blagovne znamke Huawei in še dodatno izpostavijo naše kakovostne telefone. Zagotovo ste pred kratkim zasledili novico, da smo globalno zasedli drugo mesto med proizvajalci pametnih telefonov in s tem prehiteli enega naših največjih konkurentov. Naša pot se tukaj ne konča in če se izrazim današnjemu dogodku primerno, skupaj z vami ”dirkamo” proti številki ena,«

je povedal Samo Podobnik, vodja prodaje pri Huawei Slovenija.

Simulator [reys] bodo lahko vsi dirkaški navdušenci preizkusili ob različnih terminih v vseh večjih slovenskih mestih in se v dirki na čas pomerili v slovenskem prvenstvu, ki se bo zaključilo 8. decembra v nakupovalnem centru Citypark Ljubljana – BTC.

Med tedenskimi in mesečnimi zmagovalci bomo tako dobili najhitrejše voznike dirkaškega simulatorja [reys], ki bodo za nagrado preživeli dan na pravem dirkališču in izkusili vožnjo v pravem dirkalniku.

Več o samem tekmovanju, informacije o najboljših voznikih, predvajanje dirk v živo in druge dirkaške zanimivosti pa bodo zbrane na posebni spletni strani reys.si, kjer bodo na razpolago tudi vsi ključni podatki o terminih, lokacijah in sodelovanju.

Izkušnjo vožnje simulatorja si lahko ogledate na povezavi.

 

Foto: Žiga Intihar

O avtorju

AnjaCajhen

New Report

Close