Bivši se laže in me zalezuje!

22. december 2021

Bivši se laže in me zalezuje!

22. december 2021
Avtor: Pexels

“Odkar me je videl s trebuhom, je kot da sem eurojackpot. Mojemu takoj pristopi, laže na dolgo in široko, kako sem bila z njim noseča in vidim, da mu mogoče verjame in se na ta račun kregava.”

Mnogi imajo, preden se odločijo za zakon in družino, za seboj že nekaj zvez in avantur. Kar je za večino nekaj povsem običajnega, pa se lahko hitro spremeni v nočno moro, če je oseba iz preteklosti obsedena z nami.

Uporabnica Starševskega čveka se je obrnila na forum s svojo bizarno zgodbo, ki načenja njen odnos z zaročencem in jima povzroča preglavice. “Me zanima, kaj ste točno naredile tiste, ki vam moški s preteklosti ni dal miru. Bilo je vse samo začasno, niti seksala nisva, bili so poljubi, šlatanje in tako bolj najstniško vse skupaj. Bila sem samska in sem rabila pozornost moškega, bil mi je všeč in sem šmirala z njim in še z enim. On je hotel otroka in vzel vse skupaj preresno, jaz sem pa hotela končat šolo, nisem niti razmišljala o temu in ker je bil vsiljiv, sem ga na grd način odstranila iz življenja,” je uporabnica opisala svojo avanturo z moškim iz preteklosti.

A sedaj si je avtorica uredila novo življenje, se zaročila ter zanosila, in ker bivši živi blizu, je vse to izvedel. “Odkar me je videl s trebuhom, je kot da sem eurojackpot. Mojemu takoj pristopi, laže na dolgo in široko, kako sem bila z njim noseča in vidim, da mu mogoče verjame in se na ta račun kregava. Moški rečete, da ne verjamete, v resnici vas pa grize ali verjeti ali ne in iščete dokaze o svojem prav, to sem dojela. Srečali smo se vsi skupaj in je isto rekel meni v face, da sem hotela njegovega otroka in me je pustil, ker sem bila posesivna, da sem pa k sreči imela spontani splav in kr neki vglavnem mesece in datume si je namislil kdaj naj bi to bilo. Moj pravi, da mi verjame, samo občutek imam, da ga grizejo njegove laži,” je še dodala. Razlaga, da je bivši po vsej verjetnosti ljubosumen in jezen, ker ni izbrala njega.

Sodelujte s partnerjem

Mnogi so uporabnici svetovali, da mora avtorica s partnerjem sodelovati, naj mu oba povesta, da preteklost ni več pomembna. “Človek te je užalil in tvojega tipa tudi. Na še eno besedo lahko odreagirata oba vidva samo še z jasnim pojdi stran ali pa eno na gofljo. Druge poti tukaj ni. Menda ne bosta dovolila, da en papak serje po vama in vajinem še nerojenem otroku?” je napisal eden izmed uporabnikov.

Avtor: Profimedia

Licencirana terapevtka za razmerja in odvisnosti Trudi Griffin svetuje enako: “Dajte mu vedeti, da je razmerja popolnoma konec in da je vajina preteklost končana in ne velja prav nič.” Prav tako je pomembno, da ljudje okoli vas, vključno z vašim novim partnerjem vedo, kaj se je zgodilo in kako, da ko pride do stika, ni dvoma. “Če ste vi partnerju že prej povedali, kako so se stvari odvile, boste na jasnem in je manj možnosti, da lažem bivšega verjame.”

Izogibajte se ga

Ena izmed večjih napak, ki jih lahko storite je, da se z bivšim pogovarjate ali družite. “Če mu karkoli odgovorite, tudi samo to, da mu rečete ‘pusti me pri miru’, lahko to vzame kot znak, da ste še zainteresirani,” razlaga terapevtka. Najbolje je, da nanj in na njegove poskuse provokacije ne reagirate in se mu izogibate. Če ga srečate na ulici ali kjerkoli, ne vzpostavljajte očesnega stika z njim, ampak se delajte, kot da ga ne poznate.

“Če ga imate še na družbenih omrežjih, ga blokirajte in odstranite, da vas tudi tam ne more kontaktirati. Če je možno, ga poskusite odstraniti tudi iz vaše skupine prijateljev, da res nima možnosti stika z vami,” še svetuje terapevtka Griffinova. Pomembno je, da imate čim manj stika z njim, sploh fizičnega, kar pomeni, da boste morali tudi spremeniti nekatere svoje navade. Če redno hodi v isto trgovino kot vi, je čas, da jo zamenjate.

Avtor: Profimedia

Če obstaja možnost, da postane nasilen, si poiščite zaščito. Zalezovanje se definira, kadar se vam posameznik približa več kot dvakrat, potem ko ste mu rekli, da ne želite biti v kontaktu z njim. Če vaš bivši hodi za vami, se potika okoli vašega doma, se udeležuje istih dogodkov ali nadleguje ljudi, ki so vam blizu, je čas, da se zaščitite. “Pridobite si prepoved približevanja ali zaščitni nalog, kar bo preprečilo vašemu bivšemu, da vas kontaktira ali se vam približuje,” še svetuje Griffinova.

Poiščite si podporo

Svojo situacijo opišite ljudem, s katerimi ste obkroženi. Tudi, če vas je strah ali sram, je pomembno, da vaši bližnji vedo, saj vas lahko tudi oni zaščitijo, če kaj opazijo. “Če vas skrbi vaša varnost na delu ali v šoli, povejte predstavniku kadrovske službe, da vas lahko zaščitijo. Mnoga podjetja vam bodo omogočila spremstvo do avta ali službe.”

Predvsem pa si zapomnite, da to ni vaša krivda. Obsesiven bivši se lahko zgodi komurkoli in z ničimer si niste tega zaslužili. “Tudi če se počutite, kot da ste ga sami napeljali do tega, si nihče ne zasluži nevarnega in škodljivega bivšega. Njegovo obnašanje ni vaša krivda.”

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close