Bizaren nasvet, ki ga je za plodnost dobila Kourtney Kardashian!

28. maj 2022

Bizaren nasvet, ki ga je za plodnost dobila Kourtney Kardashian!

28. maj 2022
Foto: Profimedia

Nasvet je še hujši od tistega s placento za lepšo kožo.

Vsaka ženska, ki je že kdaj poskušala zanositi, ve, da takrat nasveti pogosto letijo iz vseh smeri – tudi če zanje niste prosili. In slišali smo že prav vse, od različnih poz, v katerih morate seksati, do uživanja ananasa med ovulacijo.

A vsi ti nasveti niso ravno grozni kajne? Pojesti malce več ananasa ali začiniti posteljne aktivnosti je še najmanjši problem.

Kar se sliši naravnost absurdno, pa je pitje partnerjeve sperme. A ravno ta nasvet je Kourtney Kardashian prejela od svojega zdravnika.

Kljub temu, da mnogi že nekaj časa predvidevajo, da sta zakonca zanosila, še pred poroko, je Kourtney pred kratkim javno priznala, da ni tako preprosto.

V nedavni epizodi The Kardashians je zvezdnica razložila, da se z zakoncem Travisom Bakerjem trudita zanositi. A Kardashianovi nagajajo hormoni, predvsem ščitnica, saj moti proces sproščanja jajčec. “Ne spomnim se, ali je rekel, da so moji hormoni previsoki ali prenizki,” je razložila in dodala: “A rekel nama je, no, rekel je meni, da stvar, ki nama bo pomagala, je pitje Travisove sperme štirikrat na teden.”

“Obožujem tega doktorja,” je šaljivo pripomnil Travis.

Foto: Profimedia

Kar naenkrat smuti s špinačo ne zveni slabo

Preden sežete po svojih kozarcih, pa vas opozarjamo, da nista komentirala, če sta to tehniko sploh preizkusila, niti nista omenila, kdo je ta zdravnik in za kaj se specializira. Tako v resnici (še) nimamo potrdila, če to sploh deluje.

In ker ne vemo, ali bi nasvetu verjeli ali ne, je revija Glamour za nasvet povprašala predavatelja na medicinski šoli Chester, ki se specializira za zdravje mater in plodov, dr. Garetha Nyea, če pitje semena res izboljša plodnost.

“Preprosto ne,” pravi dr. Nye. “Pitje sperme ne bo pomagalo pri plodnosti. Kako plodni ste, je odvisno od celotnega telesnega procesa, predvsem mnogih hormonov, ki so del vašega menstrualnega cikla. Vaša želodčna kislina bo kakršnokoli spermo uničila, še preden bi do vpliva sploh prišlo.”

“Ne obstaja nobena literatura, ki bi to predlagala ali potrjevala, zato nisem prepričan, zakaj bi zdravnik to predlagal,” je še dodal. “Naš reproduktivni in prebavni sistem sta popolnoma ločena in naša prebavila bodo razgradila vse snovi, še preden bi te lahko bile uporabne za nas.”

Kljub temu, da so ljudje dobronamerni, pa je za nekatere nasvete včasih morda bolje, da jih ne poslušamo.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close