»Bodite dama, pravijo …« Cynthia Nixon je zvezda provokativne kampanje, ki opeva žensko lepoto.

26. februar 2020

»Bodite dama, pravijo …« Cynthia Nixon je zvezda provokativne kampanje, ki opeva žensko lepoto.

26. februar 2020

Kampanja proti nerealnim standardom, ki bi jih ženske morale “izpolnjevati”.

Ameriška igralka Cynthia Nixon, ki jo najbolje poznamo po vlogi Mirande Hobbs v seriji Seks v mestu, se je pojavila v kratkem videu, ki brez olepšavanja opisuje paradoksna pričakovanja, ki se vsakodnevno postavljajo ženskam.

Revija Girls. Girls. Girls je posnela odlično kampanjo v režiji ameriškega snemalca in fotografa Paula McLeana ter igralke, ki je bila znana kot ikona feminizma tudi kot lik v omenjeni seriji. In medtem, ko je bila med štirimi prijateljicami najmanj popularna, je jasno, da je bil njen lik napisan pred svojim časom, saj je danes Miranda čisto pravo utelešenje emancipirane ženske, ki svojo usodo drži v lastnih rokah.

Cynthia je leta 2018 kandidirala za guvernerko zvezne države New York kot predstavnica demokratov, na izboru kandidata na predsedniških volitvah letos pa je podprla kandidata Benieja sandersa. Aktivistka za pravice žensk ob Dnevu žena sporoča:

»Ne bodi debela. Ne bodi suha. Jej. Shujšaj. Ne jej toliko. Ne jej tako hitro. Naroči solato. Ne jej ogljikovih hidratov. Moraš shujšati. Pojdi na dieto. Ljubi Bog, saj si videti kot okostnjak. Zakaj ne ješ? Videti si bolna. Pojej hamburger. Moški imajo radi ženske z malo mesa na kosteh. Bodi lahka. Bodi majhna. Bodi ženstvena,«

je igralka citirala poslanico, ki jo je leta 2019 napisala hitrostna drsalka.

Cynthia je v videu prevzela vlogo komentatorke, ki s pomočjo posnetkov in fotografij pripoveduje o neštetih konfliktih pričakovanj, ki bi jih ženske »morale« izpolnjevati.

»Preprosto, bodi dama, pravijo,« ironično sporoča igralka.

Foto: Girls.Girls.Girls magazine, getty

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close