Bodite videti mlajše po 40. letu: 7 zlatih pravil ličenja

11. junij 2019

Bodite videti mlajše po 40. letu: 7 zlatih pravil ličenja

11. junij 2019

Ko prekoračimo 40. leto, se spremeni tudi videz kože, zato se mora temu prilagoditi tudi vaša negovalna rutina. Z ustreznim izborom ličil in make up tehniko ste lahko videti mlajše

Koža postaja bolj suha, gube se počasi poglabljajo, napetost kože (tonus) popušča, vse te spremembe so povezane z izgubljanjem kolagena in elastičnosti. Toda z uporabo nekaj preprostih trikov je lahko vaš obraz videti bolj spočit in svež.

Podlaga (t.i. primer) je idealen za zrelo kožo, ki potrebuje optimalen nivo navlaženosti. S prihodom v 40. leta ličil ne smete več nanašati na kožo brez podlage ali predhodnega nanosa vlažilca. Najprej na obraz nanesite podlago ali serum oziroma kremo, ki je primerna za vaš tip kože. Izberite vlažilno kremo ali hranljivo, če imate občutljivo kožo, pa si privoščite nego za ta tip kože.

# Puder

Če izberete primeren puder, lahko ta prikrije leta. Izogibajte se uporabi težkih in gostih tekstur, ki se nabirajo v gubah in porah, omislite si lahkotnejše. Puder naj vlaži in nežno zakrije nepravilnosti na koži. Nanesite tanko plast, debel sloj vas vizualno postara. Ker koža z leti bledi, zmešajte svoj običajen puder s pikico temnejšega odtenka.

Style namig: Vichy MineralBlend

# Korektor 

Kakovosten korektor je osnova za prekrivanje podočnjakov in pigmentnih madežev. Koža okoli oči postane po 40. letu izrazito suha, zato si kupite tekoči korektor ali takega na čopič. Ne nanašajte ga na gube, saj jih s tem le še poudarite, osvetlite samo spodnji del kotičkov.

Style namig: YSL Beaute Touche Eclat High Cover

# Rdečilo za lica

Rdečilo za lica vam da nežen lesk in zdravo barvo obraza. Ne uporabljajte hladnih tonov. Barva breskve in nežno roza odtenki bodo pravi za vse barve polti. Zapomnite si, da ste brez uporabe ‘blusherja’ videti starejše, a s količino vseeno ne pretiravajte. Ne nanašajte ga prenizko, temveč poudarite ličnice.

# Svinčnik za obrvi

Starejše, kot smo, bolj naše obrvi izgubljajo gostoto ter obliko. Pojavi se tudi kaka siva dlaka. Polnejše obrvi nas pomlajšajo, zato dopolnite manjkajoče obrvi oz. zapolnite vrzeli med dlačicami. Pri tem pomembno vlogo igra svinčnik za obrvi, a pazite, da barva ne bo pretemna in imejte nežno roko pri ličenju.

Style namig: essence the eyebrow pen

# Eyeliner, senčilo in maskara

Pravilna make up tehnika je ključ do mlajšega videza. Če ste vselej videti utrujeno, ne glede na to, koliko časa spite, uporabite dvojno dozo korektorja z rumenim podtonom. Nato na veke nanesite tople in mat senčke za bolj spočit videz.

Style namig: Chanel Les Beiges healthy Glow Natural Eyeshadow Palette

Črtalo za veke, nanešeno čim bližje robu zgornjih trepalnic, pomaga ustvariti iluzijo gostejših in temnejših trepalnic. Dobra maskara pa jim da obliko in vašim očem podari globino. Po 40. letu ne uporabljajte več hladnih barv in bleščic, saj to oči postara.

Style namig: Artdeco Mascara Twist for Volume

# Šminka za ustnice

Brez črtala za ustnice ne bo šlo več, to je tudi najboljši način, da zaokrožite ličenje. Občasno naredite piling ustnic, da odstranite odmrle celice. V bogatem sloju nanesite balzam, da ustnice nahranite. Uporabite svinčnik za ustnice, da jih oblikujete in jih potem naličite z enakim odtenkom šminke.

Style namig: essence this is me. šminka

Ne uporabljajte presvetlih ali nevtralnih barv, zdaj je prišel čas tudi za močnejše barve, ki ustnice lepo poudarijo ter vam s tem vrnejo mladostnejši videz.

D. S.

Foto: Getty Images, Instagram, press

Style. Več novic

New Report

Close