Boste proslavili svetovni dan te izjemno popularne pijače?

19. oktober 2021

Boste proslavili svetovni dan te izjemno popularne pijače?

19. oktober 2021

Če iščete izgovor, da si danes privoščite gin in tonik, ga danes zagotovo imate.

Gin tonik je v zadnjih letih vse bolj popularen in zdi se, da je tistih, ki te pijače ne marajo, vse manj. Vsaka priložnost, da si lahko privoščijo kozarec gin tonika, je dobra. Če za danes še niste načrtovali srečanja s prijatelji po službi ali večerne pijače, še imate priložnost. 

To pijačo imajo ljudje celo tako radi, da praznuje večkrat v letu. Meseca junija praznujemo svetovni dan gina, oktobra pa svetovni dan gina in tonika, po potrebi pa praznujemo tudi ameriški dan gina in tonika, ki je aprila. 

Profimedia

Na voljo imamo en kup različnih vrst gina, pa tudi veliko različnih okusov tonika in kombinacij je res nešteto. Pijači lahko dodate še različne začimbe in okusi so posledično še bolj posebni, fotografije pa še bolj fotogenične. 

Zgodovina gin tonika

Gin tonik je britanska pijača, njen izvor pa sega v 18. stoletje, ko je škotski znanstvenik ugotovil, da kinin, ki se nahaja v toniku, pomaga pri malariji. Ker pa je bila pijača precej grenka, so toniku stoletje zatem začeli dodajati mešanico vode, sladkorja, limete in gina in nastal je koktejl, ki ga obožujejo po vsem svetu.  

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7.

Style. Več novic

New Report

Close