Božiček je v novem oglasu gej, za božič pa dobi fanta

25. november 2021

Božiček je v novem oglasu gej, za božič pa dobi fanta

25. november 2021
Avtor: YouTube Posten

Norvežani so posneli nov božični oglas, v katerem so Božička prikazali kot homoseksualca.

Norveška pošta se je letos odločila za malce drugačen oglas. Navdih so dobili v slavnem filmu When Harry Met Sally (Ko je Harry srečal Sally) in tako oglas preimenovali v: When Harry Met Santa (Ko je Harry srečal Božička).

Rdeča nit je ljubezen med moškim z imenom Harry in Božičkom, ter prikaže njuno ljubezensko zgodbo skozi leta. Pri norveški pošti so na Twitterju ob videu dodali značko #loveislove (ljubezen je ljubezen).

Začne se tako, da Harry na božični večer zaloti Božička, ki prinaša darila. Naslednje leto ga počaka, da si ga še enkrat ogleda. Tretje leto ga pričaka tako, da prespi na kavču, Božiček pa ga zbudi z besedami, da smrči in mu podari igračo. Obljubi mu, da se bo vrnil naslednje leto.

Naslednje leto skupaj spijeta pijačo in se šalita, nato pa se mora Božiček vrniti na delo, a sta žalostna ob spoznanju, da se vidita le enkrat na leto. Tako mu Harry napiše pismo, v katerem mu sporoči: “Dragi Božiček, vse, kar si želim za božič, si ti.” Skupaj z risbo srca ga pošlje na severni tečaj.

Naslednji prizor pokaže, kako pozvoni na vratih in Harry pričakuje Božička, a prikaže se dostavljalka, ki mu preda pakete, naslovljene nanj. Ko pa se vrne v dnevno sobo, ga tam preseneti Božiček in mu pove, da si je za letos pri dostavi daril priskrbel nekaj pomoči. Na koncu se poljubita.

Oglas si z angleškimi podnapisi lahko ogledate tukaj:

Norveška pošta je oglas s homoseksualnim Božičkom posnela ob 50-obletnici dekriminalizicije homoseksualnosti na Norveškem.

Norveška je homoseksualnost dekriminalizirala leta 1972, s čimer je postala ena prvih držav na svetu, ki je sprejela protidiskriminacijski zakon, ki je izrecno vključeval spolno usmerjenost.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close