Kaja Flisar / 15. januar 2024

Kombinacija tedna: velik zimski šal

V tem zimskem vremenu, ko se temperature spustijo pod ničlo, vsako jutro iščemo načine, kako bi se zoperstavili mrazu. Poleg dolgih, toplih plaščev, so obvezen dodatek za v boj proti zimi tudi oversized šali.

Širok in velik šal ni samo praktičen dodatek, ampak je tudi izredno modni, saj lahko vsako opravo spremeni v šik zimski videz.

Kako ga nositi?

Klasičen način

Najbolj enostaven način nošenja prevelikega šala je klasičen vozel. Preprosto prepognite šal po dolžini na pol, ga ovijte okoli vratu in potegnite ohlapne konce skozi zanko, ki nastane zaradi pregiba. Ta videz je preprosto eleganten in zagotavlja maksimalno toploto.

Šal s pasom

Za bolj strukturiran in uglajen videz poskusite šal nositi s pasom. Povlecite šal čez ramena in ga pritrdite s širokim pasom okoli pasu. Tak stil vas ne samo ogreje, temveč vašemu zimskemu kompletu doda pridih prefinjenosti.

Šal kot ogrinjalo

Preveliki šali so kot nalašč za ustvarjanje prijetnega ogrinjala. Šal zložite v trikotnik, si ga povlecite čez ramena in konca zavežite v majhen vozel.

Foto: Instagram @weworewhat

Zavozlana zanka

Z njo boste pričarali trendovski in mladosten videz. Šal prepognite na pol, ga položite okoli vratu in proste konce potegnite skozi zanko. Namesto da pustite, da konci visijo navzdol, zavežite ohlapen vozel na sprednji strani za igriv in ležeren pridih.

Večplasten videz

Široki šali so dovolj vsestranski, da jih lahko kombinirate z drugimi zimskimi dodatki, recimo elegantno kapo ali rokavicami, ter tako ustvarite monokromatski zimski videz.

Eksperimentirajte s potiski in teksturami

Pri izbiri prevelikega šala se ne bojte igrati z različnimi potiski in teksturami. Ne glede na to, ali gre za debelo pletenino, karirast vzorec ali drzno enobarvno ruto, je lahko osrednja točka vaše obleke. Eksperimentiranje z različnimi materiali in dizajni vam omogoča, da izrazite svoj osebni slog in ostanete v trendu.

Foto: Instagram @aimeesong

Pobrskali smo po spletnih trgovinah in izbrali pet toplih, (pre)velikih šalov, ki so vredni vašega nakupa.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close