Britanski dvor trepeta – prihaja težko pričakovana nova sezona Krone

30. september 2022

Britanski dvor trepeta – prihaja težko pričakovana nova sezona Krone

30. september 2022
Foto: Profimedia

Manj kot mesec dni po začetku vladavine kralja Karla III. je na kraljevem dvoru že napeto.

Po začetnem nezadovoljstvu nad svinčniki in degradiranjem sina Harryja in njegove žene Meghan, je kralj Karel III. zdaj v nestrpnem pričakovanju nove sezone serije Krona, ki prikazuje kraljevo družino in spremlja življenje pokojne kraljice Elizabete II. 

Snemanje Krone se je iz uvidevnosti in spoštovanja do preminule kraljice za kratek čas ustavilo, toda nova sezona na Netflix prihaja že v začetku novembra. Netflix je že izdal napovednik za novo sezono, v katerem lahko v tridesetih sekundah vidimo Charlesa in Diano, ki se pripravljata na intervjuje glede njune ločitve. Napovednik je gledalce zagotovo navdal z navdušenim pričakovanjem, medtem pa viri blizu kralja želijo opozoriti vse gledalce, da gre za “dramo in ne za dokumentarec”.

Česa se kralj in njegovi člani družine tako bojijo? 

Devetdeseta leta so bila čas kraljevih ločitev

Vir blizu kraljevega dvora je prav tako povedal, da bo prihajajoča sezona ustvarila veliko napetosti – devetdeseta leta so še vedno živa v spominu ljudi in ti bodo lahko delali primerjave med tem, kar so videli po televiziji konec prejšnjega stoletja, ter igrano serijo, ki bo člane kraljeve družine še bolj približala ljudem.

Dominic West kot princ Charles. (Foto: Netflix)

V prejšnji sezoni je princ Filip v pogovoru s princeso Diano dejal, da je kraljica “edina oseba, ki je pomembna. Je kisik, ki ga vsi dihamo”, ob smrti kraljice pa je ustvarjalec Krone Peter Morgan zapisal, da je serija “ljubezensko pismo” za kraljico.

Toda v prihajajoči sezoni se pozornost preusmeri na Charlesa in Diano ter njuno ločitev, tako da bo 5. sezona verjetno bolj ljubezensko pismo kraljici ljudskih src, kot so mediji poimenovali Diano, zdajšnji kralj pa verjetno ne bo naslikan v preveč lepi luči.

Posnetek intervjuja Martina Bashirja s princeso Diano. Foto: Profimedia

V seriji bo zagotovo mogoče videti tudi slavni intervju Martina Bashirja s princeso Diano, v katerem pokojna princesa odkrito govori o svoji depresiji, svojem zakonu in odnosu s člani kraljeve družine, za katero je povedala, da so jo videli kot grožnjo.

To je intervju, v katerem Diana pove, da se ji zdi, da je številni ne želijo za kraljico, toda upa, da bo nekega dne lahko “kraljica src ljudi, v njihovih srcih”. Kasneje se je razkrilo, da je Bashir z zlaganimi obtožbami proti Dianini varuški prepričal princeso, da je odgovarjala na vprašanja.

BBC, ki je intervju predvajal, pa se je letos tudi uradno opravičil kraljevi družini in se zavezal, da intervju ne bo nikoli več predvajan, prav tako pa pravic za predvajanje ne bodo prodali drugim. Ker pa je Krona le serija, lahko pričakujemo, da bo intervju tudi del te sezone. 

Elizabeth Debicki kot princesa Diana. Foto: Netflix

Poleg ločitve Diane in Charlesa lahko na malih ekranih pričakujemo tudi ločitev princese Anne in njenega takratnega moža Marka Phillipsa, pa tudi ločitev princa Andrewa in njegove žene Sarah

5. sezona bo predzadnja sezona te serije, kar bo verjetno še povečalo že tako visoko zanimanje nad člani britanske kraljeve družine. Po smrti kraljice se je namreč število ur, ki so jih uporabniki Netflixa namenili seriji, povečalo za 800 odstotkov.

Style. Več novic

New Report

Close