Britney Spears končno prosta skrbništva

15. november 2021

Britney Spears končno prosta skrbništva

15. november 2021
Avtor: Profimedia

Po 14-ih letih je končno svobodna…

Britney Spears je leta 2007 pri svojih 26-ih letih izgubila kakršenkoli nadzor nad svojim življenjem. Po ločitvi s Kevinom Federlinom in izgubo skrbništva nad svojimi otroci, je njen oče James Spears prevzel skrbništvo nad njo.

Skrbništvo je običajno predpisano za ljudi, ki niso sposobni sprejemati odločitev sami zase, npr. dementni ali duševno bolni. James je imel tako nadzor nad vsemi področji Britneyjinega življenja.

V petek 13. novembra pa je Los Angeleška sodnica Brenda Penny končno prekinila očetovo skrbništvo nad Britney, ki je pevko končno osvobodilo vseh pravnih vezi, ki so njenemu očetu dovoljevale odločanje glede njenega dela, prijateljev in tega kako služi denar.

Zvezdin odvetnik Mathew Rosengart je za sodišče povedal, da ‘‘je končno prišel čas po več kot desetletju, da se skrbništvo prekine.”

Pevka svoje prekinjeno obdobje življenja opisuje kot ”ponižujoče” in travmatično. In čeprav je gibanje #FreeBritney zagotovo pospešilo proces in poželo pozornost ljudi in medijev, pa je pevkin glas tisti, ki je pred štirimi meseci svetu povedal, da je v skrbništvu zlorabljana. To pa je bil prvi korak, ki je dolgoletno pravno bitko končno pospešil.

Avtor: Profimedia

“Želim si nazaj svoje življenje,” je Spearsova povedala na virtualnem sojenju 23. junija. “13 let je mimo in dovolj je.”

Tekom takratnega zaslišanja pa je Britney tudi razkrila, da bi se rada poročila in imela otroka, a ji očetovo skrbništvo ne dovoljuje obiska zdravnika ali odstranitve kontracepcije iz njenega telesa. Poleg tega pa je za sodišče tudi povedala, da je prisiljena jemati zdravila, zaradi katerih se počuti pijano, ne sme obiskovati svojih prijateljev ali se voziti v avtu svojega fanta.

James Spears vse obtožbe zlorabe zavrača in vztraja, da je le počel v dobro svoje hčerke. Del skrbništva je sicer še vedno v rokah računovodje, ki pa bo po sodnem nalogu njene finance le uredil in nato nadzor nad njimi takoj predal Britney.

Pri svojih 40-ih je Britney končno svobodna, na Instagramu pa se je zahvalila bogu in svojim fanom.

Kaj trenutno čaka njeno kariero in življenje pa njen odvetnik pravi, da je ”odvisno le od ene osebe same – Britney.”

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close