Cameron Diaz si obraz umije dvakrat na mesec. Je to dobro za kožo?

17. marec 2022

Cameron Diaz si obraz umije dvakrat na mesec. Je to dobro za kožo?

17. marec 2022
Foto: Profimedia

Medtem ko nekateri zvezdniki, igralci in estradniki prodajajo svoje linije lepotnih izdelkov in predstavljajo svojih 17 korakov do čiste kože, je igralka Cameron Diaz razkrila svoj minimalistični pristop. 

“Dejansko ne naredim nič,” je povedala na podcastu Michelle Visage. “Nikoli si ne umijem obraza. Dvakrat na mesec morda.” Dodala je, da si občasno na obraz nanese kakšno kremo in upa, da ta učinkuje že po prvem nanosu. 

Igralka je sicer z igralsko kariero prenehala leta 2015. Pravi, da je v zadnjih letih, odkar ni več pod holivudskimi žarometi, ugotovila, kako zelo se je med svojo kariero podrejala lepotnim standardom. 

Povedala je, da se je težko pogledati v ogledalo in se ne kritizirati, toda odmik od žarometov ji je omogočil, da se ne podreja standardom in trendom. “Zdaj sem divja, sem kot divja žival, zver sem,” je dodala. Na tak način je premagala številne svoje negotovosti glede izgleda, toda ali je tak pristop k negi obraza res najboljši?

Kaj se zgodi, če si obraza ne umivamo vsak dan?

Strokovnjakinja za obnovo kože Lorena Öberg pravi, da bi takšno rutino odsvetovala. Pravi, da je čiščenje kože dvakrat dnevno ključno, še posebej, če je vaša koža bolj “težavna” ali občutljiva. Če imate težave z aknami, potem zagotovo ne smete kopirate Cameron Diaz, saj bo koža le še v slabšem stanju, pravi Öbergova. 

Foto: Profimedia

Zakaj je kožo potrebno redno čistiti?

Umivanje obraza pred spanjem odstrani nečistočo, olje, ličila in kremo za sončenje z obraza. Če tega ne odstranimo, samo vzpodbudimo bakterije k širjenju, pore se zamašijo, kar lahko povzroči težave s kožo. S čiščenjem prav tako odstranimo mrtve celice kože na našem obrazu. 

Zakaj si je obraz dobro umiti tudi zjutraj?

Umazanija se na obrazu nabere tudi čez noč. Ponoči se namreč potimo, umazanija pa se prenese tudi z naših blazin. Če čez dan nosite ličila, potem je še toliko bolj pomembno, da si jih zjutraj nanesete na očiščeno kožo. Najbolje je, da uporabite gel ali nepeneči se balzam. 

Preberite tudi: Zakaj tak “halo” okrog fotografije Drew Barrymore in Cameron Diaz?

Za odstranjevanje ličil strokovnjaki odsvetujejo vlažilne robčke za odstranjevanje ličil. Ne samo, da so robčki škodljivi za okolje, z njimi ne boste očistili por, kar lahko poslabša stanje vaše kože. 

Kakšna je dobra rutina?

Čeprav obstajajo rutine z več kot deset koraki, pa strokovnjaki pravijo, da dobra rutina za nego kože ni komplicirana, dolga ali draga. Ključno je, da je koža čista in navlažena ter da nanjo čez dan nanesemo kremo za sončenje.

Več o priporočljivi rutini preberite v članku Veste, v kakšnem vrstnem redu nanesti negovalno rutino?.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close