Foto: Profimedia

28. maj 2023

Foto: Profimedia

28. maj 2023
Viola Davis (Foto: Profimedia)

Zadnje dejanje filmskega festivala v francoskem Cannesu je podelitev prestižne nagrade zlata palma, mi pa smo razglasili najboljše modne oprave z rdeče preproge.

Rdeča preproga se je svetila v razkošju bleščic in kristalov, ki so se igrali v duetu s perjem, volumnov vseh barv in oblik ter oblek, ki so več razkrivale kot skrivale. Zvezdnice in njihovi stilisti so dobro opravili svojo nalogo in veseli smo, da tokrat nismo videli več kiksov in neposrečenih kombinacij.

BLEŠČEČA ZGODBA

Srebrna in bela barva ter kombinacija obeh je bila vodilna barva letošnje canske rdeče preproge. Naomi Campbell je navdušila v srebrni obleki s kristali oblikovalke Tamare Ralph, Elle Fanning pa je osupnila v romantični obleki z razkošnim korzetom brez naramnic modne hiše Alexander McQueen.

Naomi Campbell (Foto: Profimedia)
Elle Fanning (Foto: Profimedia)
Elle Fanning (Foto: Profimedia)

Natalie Portman je blestetla v Diorjevi obleki brez naramnic, ki po eni strani spominja na cvet, po drugi pa na ribje luske ali pavje perje. Navdih kreativne direktorice modne hiše Dior je našla v obleki Junon, ki jo je Christian Dior ustvaril za svojo kolekcijo jesen/zima 1949-1950, ki je del zbirke kostumografskega inštituta Metropolitanskega muzeja.

Natalie Portman (Foto: Profimedia)

Starodobni hollywoodski glamur so oživele Hana Cross, Alessandra Ambrosio in Eva Longoria, ki so nosile kreacije s poudarkom na seksipilu, a z dobro mero okusa.

Hana Cross, Alessandra Ambrosio in Eva Longoria (Foto: Profimedia)

Enobarvni kostimi so hit zadnjih nekaj let. V Cannesu sta na večerji fundacije za raziskave AIDSA amfAR monokromatiski videz izbrali mama Elona Muska Maye Musk, ki je nosila srebrn bleščeč kostim znamke in Melissa Satta, italijanska televizijska voditeljica, ki je izbrala bel kostim s smoking suknjičem z globokim izrezom.

Maye Musk (Foto: Profimedia)
Melissa Satta (Foto: Profimedia)

Pokaži kaj imaš

Elsa Hosk, Heidi Klum in Irina Shayk so več kot znanja, pokazale svoje adute. Elsa ni nič prepustila domišljiji, saj je nosila popolnoma prosojno obleko svoje znamke Helsa. Medtem je sicer izredno postavna nemška manekenka Heidi Klum znova dokazala, da bi se rada kosala s polovico mlajšimi dekleti. Njena kanarčkasto rumena obleka z izrezi Zuhair Murad je na trenutke razkrivala bradavičke. Heidi, svetujemo ti uporabo trakov Booby Tape, da bodo prsi naslednjič ostale na mestu.

Elsa Hosk (Foto: Profimedia)
Heidi Klum (Foto: Profimedia)

Izjemna postava z izrazitimi trebušnimi mišicami Irine Shayk bo nedvomno postala inspiracija za oblikovanje številnih deklet. Top, ki ne zakriva veliko, in krilo na korenček se nam sicer ne zdi najbolj optimalna izbira, saj je zaradi nizkega pasu rila in kratkim topom nje trup videti zelo dolg, noge pa kratke.

Irina Shayk (Foto: Profimedia)

Izrezi so bili poudarki na oblekah Renate Notni, Izabele Goulart in Lume Grothe. Prva je izbrala klasično melegantno obleko Armani Prive, druga črno polprosojno obleko z vlečko znamke Monot, Luma pa pink obleko s prosojnim korzetom in visokim razporkom.

Renata Notni (Foto: Profimedia)
Izabel Goulart (Foto: Profimedia)
Luma Grothe (Foto: Profimedia)

Igra volumnov in tekstur

Kaj naj rečemo, več je več. Victoria Bonya je s svojim videzom spomnila na rajsko ptico, Araya Hargate in Viola Davis pa sta izstopali z razkošnim videzom, ki je spomnil na mešanico bučečih morskih valov in kožuha. Nismo veliki ljubitelji teh treh videzov.

Victoria Bonya (Foto: Profimedia)
Araya Hargate (Foto: Profimedia)
Viola Davis (Foto: Profimedia)

Mavrična kombinacija

Delčke vseh zgornjih trendov, ki smo jih videli na rdeči preprogi zadnjih deset dni, pa so v svojem videzu zaobjele visoko noseča manekenka in podjetnica Karlie Kloss, Gabrielle Caunesil Pozzoli, ki je nosila živahno rožnato obleko v stilu princese, Kate Backinsale z bleščečim kombinezonom s krakimi hlačami in voluminoznim krilom modne hiše Zahir Murad ter manekenka Coco Rocha, katere kraljevo modra obleka je spominjala na intergalaktično skulpturo.

Karlie Kloss (Foto: Profimedia)
Gabrielle Caunesil Pozzoli (Foto: Profimedia)
Kate Beckinsale (Foto: Profimedia)
Coco Rocha (Foto: Profimedia)

Avtor
Piše

K. Š.

Style. Več novic

New Report

Close