Carrie vs. Samantha: Zakaj ne bo 3. nadaljevanja filma Seks v mestu?

12. oktober 2017

Razkrivamo grdo resnico, kako je bilo rivalstvo med glavnima igralkama, ki se je vleklo že od začetka, krivo za bridki razplet!

Po večmesečnih ugibanjih je sedaj povsem jasno, da tretjega dela filma ‘Sex and the city’ oziroma Seks v mestu, ki je nastal na podlagi kultne nadaljevanke s preloma tisočletja, čisto zares – ne bo. Novica, ki je bila pred dnevi uradno potrjena, je kajpak razžalostila mnoge oboževalke in tudi oboževalce znamenite četverice žensk, ki so nas najprej osvojile v nanizanki, potem pa (malo manj uspešno) tudi v prvem in drugem delu filma, ki sta se, resnici na ljubo, zdela kar malo prisiljena.

TV serija je nastala na podlagi knjižne uspešnice, ki jo je napisala Candace Bushnell. V svojem času, torej v začetku novega tisočletja, je bila zares nekaj posebnega. Čeprav smo ženske, podobne junakinjam nanizanke, že srečevali tako na platnih in ekranih, kot v vsakdanjem življenju, pa je bila to v resnici prva TV nanizanka, posvečena neodvisnim, jezičnim, karierno in seksualno emancipiranim sodobnim ženskam, ki jih bolj kot materinstvo zanimajo novi čevlji za 1000 dolarjev.

Pogovori, ki so jih imela dekleta med seboj, se niso sukali o receptih in dojenčkih, pač pa o seksu, moških, ljubezni in karieri. Serijo so prikazovali od leta 1998 do 2004 in v tem času je dobila milijone oboževalcev, ki niso zamudili niti enega dela, prav radi pa so gledali tudi ponovitve.

Producenti so po koncu nanizanke (ki se je pač nekoč morala ‘izpeti’, med drugim sta v tem času dve junakinji postali materi, ena je našla ljubezen svojega življenja, ki se ji je ves čas izmikala, četrta pa se je odločila, da je sama sebi dovolj in da bodo moški še naprej ostali samo ‘meso za potešitev’), zavohali priložnost za zaslužek v obliki filma ter posneli prvo in drugo nadaljevanje filma Seks v mestu, ki sta jim navrgla pol milijarde dolarjev zaslužka.

od leve proti desni: Kristin Davis, Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker in Kim Cattrall

Po izjemnem uspehu, ki ga je doživela serija, je logično, da smo vsi ne samo nestrpno, pač pa do neke mere tudi kritično čakali na filmsko verzijo. Prva niti ni razočarala, drugemu delu pa se je že videlo, da ‘ne pije več vode’, da je koncept zastarel in ‘stare’ junakinje v dobi pametnih telefonov ter instagrama in veliko razburljivejših serij že nekoliko – passe.

Za tretje nadaljevanje filma tako nekako ni bilo očitno več pravega zagona. Po napovedih, da ga bodo začeli snemati, je šla celotna zadeva na čakanje, zdaj pa je tudi uradno potrjeno, da ga ne bo.

“Razočarana sem. Imeli smo prekrasen, smešen, vesel in srce parajoč scenarij, s katerim bi se lahko vsak gledalec poistovetil,”

je dejala igralka Sarah Jessica Parker, ki je v nanizanki in v filmu upodobila junakinjo Carrie Bradshaw, kolumnistko, ki je bila nora na čevlje in gospoda Živino.

Čeprav se ni govorilo o razlogih in krivcih za ukinitev snemanja, je anonimni vir še istega dne, ko je iz Hollywooda prišla novica, visoko nakladnemu britanskemu tabloidu The Daily Mail sporočil, da so za prekinitev snemanja krive nerazumne zahteve igralke Kim Cattrall, ki je upodabljala samozavestno karieristko ter požiralko moških, Samantho Jones. Za vse je menda tako kriv spor med Parkerjevo in Catrallovo.

Že več let se je govorilo, da igralki na setu sploh nista govorili med sabo, razen, ko so bile prižgane kamere in sta morali povedati svoje besedilo iz scenarija, sicer pa sta bili skregani in si zamerili različno visoke honorarje. Njuna PR štaba sta spore sicer zanikala.

A je sedaj vseeno vse jasno. Kim Cattrall se je prva oglasila na svojem Twitterju in izjavila, da je že lani zatrdila, da 3. dela filma ne želi posneti.

V pogovorni oddaji Piersa Morgana je povedala brez dlake na jeziku:

“Moj odgovor glede tretjega dela filma je bil vedno ne. Nisem imela nobenih posebnih zahtev niti zahtevala bogsigavedi kakšnega honorarja. Grozno je, da se o meni piše in govori kot o nekakšni sebični, egoistični divi. Noben se ni niti zanimal, kako se počutim, kaj šele, da bi me bil pripravljen poslušati. Zato se počutim, kot da bi bila v nekakšnem strupenem partnerstvu.”

Dodala je še, da ni v stikih s soigralkami iz serije in da se je projekt, ki jih je povezoval, zaključil.

Znani časopis New York Post pa je zapisal, da se nenehno tekmovanje med Parkerjevo in Cattrallovo vleče še od prvih sezon TV serije, ki jo je ustvarila televizijska mreža HBO. Kim Cattrall je bila tedaj namreč že znana in uveljavljena igralka in zato tudi ‘najmočnejše’ ime tega projekta. Kamera jo je oboževala, v svoji vlogi je blestela, tudi producent TV serije Darren Star je bil eden njenih najboljših prijateljev v zasebnem življenju.

Odlično se je razumela s Kristin Davis (ki je igrala lik Charlotte York) in Cynthio Nixon (v seriji je igrala Mirando Hobbes), zato se je Sarah Jessica (v vlogi Carrie) počutila ogroženo. Po samo dveh sezonah je kultnega producenta Darrena Stara, ki se je podpisal pod mega uspešnice, kot so Beverly Hills 90210, Melrose Place, Central Park West, Žametna mafija in tako naprej, nenadoma zamenjal Michael Patrick King, osebni prijatelj Sarah Jessice Parker.

Od takrat naprej se je Kim Cattrall začelo odrivati na rob, tako po velikosti vloge v nanizanki, kot finančno in v sami igralski ekpi. Denimo, ko so dekleta snemala eno od nadaljevanj v Atlantic Cityju, je Sarah Jessica Parker najela hišo zase in soigralki, Kim Cattrall pa si je morala v času snemanja najti svoje prebivališče.

Kdo bi si mislil, da SJP alias Carrie, na videz nedolžna oboževalka čevljev Manolo Blahnik, v sebi nosi toliko maščevalnosti, jeze, strupa in zamere, kajne? Zlahka razumemo Kim Cattrall, da se ji je vse skupaj že dodobra zamerilo in zato se je pametno odločila, da noče biti več del projekta Seks v mestu.

 

Foto: HBO, Bunte, Telegraph, Bustle, Morgan Moncrief, EW.com, Huffington Post, Refinery29

New Report

Close