Čas je, da Gregor Čeglaj utihne

26. julij 2022

Čas je, da Gregor Čeglaj utihne

26. julij 2022
Foto: Mediaspeed

Spletne portale, Instagram in novice ponovno prevzema bivši Sanjski moški, Gregor Čeglaj.

Če ste si ogledali lanski šov Sanjski moški, potem ste z Gregorjem že seznanjeni. Če ne, na kratko, je Gregor Čeglaj (baje) odrasel moški, ki je bil lansko leto predmet poželenja v šovu Sanjski moški. Visok, potetoviran, športen in umetno simpatičen, je naše zaslone krasil vikend za vikendom, medtem ko so se mlada dekleta potegovala za njegovo srce.

Če resničnostne šove kdaj gledate s kančkom analitičnosti, se je Gregorju dokaj hitro razbralo na obrazu, da sta njegova prijaznost in simpatičnost popolnoma zaigrani. A če ne prej, pa se je njegova prava osebnost pokazala kmalu po tem, ko je stopil izza kamer v realen svet.

Gregor s svojimi izjavami in pojavo prah dviguje že dobro leto, predvsem s svojim nespoštovanjem žensk, zaradi česar si drznem sklepati, da se ga nobena že 32 let ni dotaknila.

On je pač iskren

Njegova kariera pa je doživela strm padec lanskega oktobra, ko se je z Youtuberjem Perotom odločil, da bo ocenjeval slovenske estradnice. V (predolgem) posnetku je Rebeko Dremelj označil za “kobilo in ogromno”, pevko Niko Zorjan ocenil s tri in dodal “ti beli plastični lasje in ti zobki, je treba malo fleksarco vzeti,” influencerko Lepo Afno je označil za debelo, za pevko Ines Erbus pa je povedal, da “v živo več ni tako suha.”

Foto: Youtube

S svojim očarljivim nasmehom in prelepo postavo, za katerima se skriva katastrofalna osebnost, je dobre pol ure ocenjeval, komentiral in poniževal znane ženske.

Sanjski moški se je ob navalu kritik branil z izgovorom, da on je “pač iskren, je*i ga.”

Po SSKJ je definicija besede iskren slednja: ki ima pošten, odkrit, naklonjen odnos do okolja. Vas morda zanima tudi definicija besede nesramen? Nesramen: ki na zelo žaljiv način obravnava človekove lastnosti, dejanja. Zanimiva paralela.

Zaradi svojih besed in dejanj je Gregor izgubil svoj kričeče oranžen avto, vsa sponzorstva in še tisti kanček ugleda, ki ga je imel. Če temu sploh tako lahko rečemo. Ko se je svojih dejanj končno zavedel in spoznal, da ga njegova “iskrenost” ne bo daleč pripeljala, se je opravičil.

“Sem kreten, ker sem to rekel in se zavedam, da to res ni bilo lepo. Res mi je žal, še enkrat bi se iskreno opravičil vsem puncam, od prve do zadnje. Jaz sem bil vedno na strani punc, za vsako mislim, da je kraljica iz njimi sem tudi tako ravnal. Verjamem, da je vsak človek lep, še posebej znotraj. Verjamem, da vsak človek naredi kdaj napake in jaz sem jo naredil. Nisem slab človek, nisem škodoželjen, nikoli v življenju nisem na tak način ocenjeval ljudi. Ne bom iskal izgovorov, zakaj sem to naredil, sem pa se opravičil in naredil bom marsikaj, da popravim to.”

Gregor Čeglaj

Koliko enega obžalovanja, samozavedanja, kesanja in iskrenosti v eni kratki izjavi. Naš Sanjski moški se je iz tega zagotovo naučil nekaj in se pokesal.

Maščevanje leta

Vsaj tako smo mislili. Po enem letu se Gregor s svojimi koherentnimi izjavami in kritikami vrača med samo smetano slovenskih družbenih omrežij. V preteklih dneh je na svoj Instagram story objavil skoraj 20 minut dolg monolog o influencerjih, ki jih on osebno sovraži.

Foto: Instagram

S svojo zagorelo poltjo se javlja iz Amerike, v kateri preživlja svoj “uspešen” čas pri svojem bratu. Človek, ki mu gre izjemno dobro v življenju, si je od ust utrgal dragocenih 20 minut, za to, da nam pove, kaj si on misli.

Te “pi**e influencerske” označi za nemoralne, neumne, zlagane in smešne. Ironično, kaj si bil pa ti pred slabim letom, preden so te mediji po ogromni krivici oropali vseh sponzorstev?

Da se mu je zgodila krivica, nam da vsem jasno vedeti s svojo izjavo: “Vse to, kar počnem, je narobe, to ni prav. To se ne bi smelo dogajat, tako kot se ne bi smele dogajat tiste glupe stvari, ki ste jih vi počeli, ko ste me blatili zaradi 1-10.” Res zveni kot človek poln kesanja zaradi svojih dejanj,kajne? Človek, ki trdi, da jim bo “vsem vrnil” nam da jasno vedeti, da svojih preteklih dejanj ne vidi kot napačnih.

V isti sapi nas prepričuje, da jim njihovega javnega neodobravanja ne zameri, ni jezen in o njih ne razmišlja. Hm. Očitno se nam je še vsem kdaj zgodilo, da o nekom nismo razmišljali, ampak smo pa vseeno ponesreči objavili dolg monolog o njih. Tako indeferenčnost deluje, kajne?

Gregor Čeglaj je tipičen primer vase zagledanega moškega, ki se mu v življenju ni zgodilo nič pretirano pretresljivega, zato meni, da ima svet na dlani. Hinavsko se smeje v kamero, vsakič ko brez sramu kritizira in pljuva ženske okoli sebe. Z bravuro kamuflira svoj seksizem in mizoginijo v iskrenost, za svoja dejanja pa preprosto nikoli ne želi odgovarjati. In ravno taki moški pogosto v življenju pridejo skozi, ker nihče ne verjame, da so nevarni.

A Gregorjeve besede so bile že večkrat vir ponižanosti za mnoge ženske. In menim, da je čas, da se vse take ali drugačne Gregorje na družbenih omrežjih utiša.

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi uredništva Style.Over.Net.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close