Če boste med prazniki potovali, ne pozabite na retrogradni Merkur!

15. december 2022

Če boste med prazniki potovali, ne pozabite na retrogradni Merkur!

15. december 2022
Foto: Instagram @sincerelyjules

Naslednjih nekaj mesecev bo napetih.

Gotovo ste že slišali za retrogradni Merkur. Tisti, ki vanj verjamejo, pravijo, da je poseben čas, ko se vse napake v komunikaciji in vsa nesoglasja dogajajo izredno pogosto in so precej intenzivne, težave pa imamo z navigiranjem in s spopadanjem z vsem dogajanjem. 

Zadnji retrogradni Merkur tega leta se je zgodil 29. novembra, ravno sredi praznikov, predhodno retrogradno obdobje pa se je že začelo. Obdobje pred tem zloglasnim Merkurjem običajno povzroči še več težav kot sam Merkur. To obdobje lahko poveča vse naše skrbi in stres, potovanje z družino pa je pogosto težavno že brez drugih posredovanj, zato v tem obdobju lahko postane prava muka. 

Foto: Profimedia

Retrogradni Merkur se bo končal 18. januarja 2023, obdobje po retrogradnem Merkurju pa bo trajalo do 23. februarja, kar pomeni, da bo dramatično lahko tudi valentinovo. 

Kaj torej storiti, če načrtujete praznično potovanje?

Ostanite mirni

Ko vas enkrat zagrabi panika, se vse skupaj lahko začne podirati kot domine. Zamuda letov, odpovedi letov, težave s prevozom, izguba prtljage, težav je lahko nešteto in takoj, ko začnete paničariti, bo situacija še slabša.

Sprejmite dejstvo, da ne morate imeti vsega pod kontrolo, važno je le, da ostanete čim bolj mirni. Poskusite ohraniti mirno glavo, globoko dihajte in sprejmite spremembe, ki vam jih je namenil Merkur. 

Zamotite se

Kadar začutite, da postajate jezni ali nejevoljni, se poskušajte zamotiti s telefonom ali računalniškim, pokličite prijatelja, pogovarjajte se z ljudmi, ki potujejo z vami. 

Foto: Profimedia

Bodite točni

Ne, za vsak primer bodite na dogovorjenem mestu še pred dogovorjeno uro. Recimo, bodite ob primernem času na letališču, spremljajte novice glede prometa, vremena, letov, ki vam povejo, kdaj se morate odpraviti.

Pogosto prav časovne stiske povzročijo največ panike, zato poskrbite, da v tem že tako napetem obdobju, ne boste doživljali še dodatnega stresa. 

Sprejmite retrogradni Merkur

Naj vas ne preseneča, če bo šlo kaj narobe. Stvari ne gredo vedno tekoče in ne sekirajte se zaradi takih stvari. Namesto čustvenega odzivanja poskrbite, da se v tem obdobju odzovete čim bolj racionalno in če je mogoče, se na račun vse nesreče, ki vas morda doleti, malo pozabavajte.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close