»Če ne bi storila te usodne napake, bi bila še danes med nami.«

31. avgust 2020

»Če ne bi storila te usodne napake, bi bila še danes med nami.«

31. avgust 2020

Žalostna resnica o noči, ko je umrla princesa Diana.

Nekdanji telesni stražar pokojne britanske princese je nekoč razkril malo znane podrobnosti o tragični smrti valižanske princese Diane.

Njen nekdanji telesni stražar Ken Warf je v svojih spominih »Skrbno varovana skrivnost« pred nekaj leti poudaril, da je se prometna nesreča, v kateri je umrla nekdanja soproga britanskega prestolonaslednika Charlesa, ne bi zgodila, če se ne bi ena izmed njenih odločitev, izkazala za usodno.

Lady Diana se je poškodovala v pariškem predoru, medtem ko je s prijateljem Dodijem Al Fayedom bežala pred paparaci. Z njima je umrl tudi voznik Henry Paul, ki je bil pod vplivom alkohola.

Edini preživeli je bil telesni stražar Trevor Rees Jones, ki je bil edini privezan z varnostnim pasom. Žal pa se, zaradi močnih poškodb glave nesreče ne spominja. Takoj po nesreči so, okoli četrte ure zjutraj, poklicali Warfa, ki je iz Dorseta ravno prispel v London. Kot je pojasnil v svojih spominih, ljudje, ki so skrbeli za Dianino varnost, niso bili izkušeni.

Zadnje fotografije princese Diane, ko je na usodno noč zapuščala hotel Ritz.

»Trevor Rees Jones je bil nekdanji vojak, ki ni bil usposobljen za varovanje članov kraljeve družine. Ni bil dovolj usposobljen, da bi lahko skrbel za osebo, kot je Diana,«

je poudaril.

Warf je pojasnil, da je bila princesa Trevorju zelo naklonjena in mu je dovolila, da sprejema preveč odločitev. Warf verjame, da takrat pred paparaci ne bi smeli dirkati in da bi morali biti vsi privezani z varnostnimi pasovi, prav tako pa ne bi smela dovoliti pijanemu šoferju sesti za volan.

Diana je pred tem zavrnila kraljičino ponudbo, da bi jo 24 ur na dan varovala škotska garda. In to je bila Dianina največja napaka.

»Če bi imela tako zaščito, ji nikoli ne bi dovolili, da se usede v avto s pijanim voznikom. Preučil sem vse razpoložljive dokumente in trdim, da Diane niso ubili. Prišlo je do strašne nesreče, ki bi se ji lahko izognili,«

je zapisal in poudaril, da ne verjame v nobeno teorijo zarite na račun njene smrti.

»Novica o smrti Lady Diane je obšla ves svet in pretresla milijone ljudi. Upam, da si jo bodo zapomnili kot toplo osebo, polno ljubezni, ki je delala spremembe,«

je zaključil.

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close