Če vam manjka gastro užitkov, je cvetlična pica nov trend za vas

07. januar 2022

Če vam manjka gastro užitkov, je cvetlična pica nov trend za vas

07. januar 2022
Foto: Instagram

Food trendi pridejo in grejo, a ena konstanta je to, da na Instagramu in TikToku vedno lahko odkrijemo kakšno novo jed, ki bo nov viralni hit.

Vsi se spomnimo, ko je Dalgon Cofee prvi sprožil popolno norijo na družbenih omrežjih, lansko leto pa je zaznamovala feta pasta, viralni recept, ki se je izkazal za zares okusnega in enostavno prilagodljivega.

View this post on Instagram

A post shared by Celine (@celineyrs)

“Flower pizza”

Letošnje leto pa po sodeč po začetku zaznamoval rastoč trend Flower pizze oz. cvetlične pice, ki počasi, a zanesljivo osvaja Instagram. Flower pizzo smo najprej opazili na profilu @celineyrs, mladenke, ki si je veliko priljubljenost zagotovila s pravimi malimi umetninami, ki jih ustvarja iz hrane.

Gre za popolnoma običajne recepte, ki jih vsi poznamo in vsakodnevno pripravljamo, a Celine jim doda ustvarjalno in zabavno noto, ki jo pogosto pogrešamo. Njene jedi so tako postale velik navdih tako za mlade, kot stare – zdaj pa je še tu znamenita cvetlična pica, ki se je v številnih različicah pričela širiti po Instagramu.

Čeprav izgleda zelo kul, pri tej pici ni posebne znanosti. Gre za klasično pico, ki je “stilizirana” v obliki rože s pomočjo mini mocarele ali češnjevih paradižnikov. Če vam še vedno primanjkuje gastronomskih užitkov, poskusite to pico!

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close