Bi nosili natikače Birkenstock s podpisom Diorja? Njihova cena vas bo šokirala!

21. junij 2022

Bi nosili natikače Birkenstock s podpisom Diorja? Njihova cena vas bo šokirala!

21. junij 2022

Natikači so narejeni iz kombinacije filca in usnja ter dodelani z izrazitimi sponkami in prefinjenim vezenjem.

Obstajata dve skupini ljudi – tisti, ki obožujejo Birkenstock natikače in tisti, ki jih sovražijo. Če spadate v prvo, verjetno z navdušenjem spremljate vsa sodelovanja, ki jih je znamka v zadnjem času sklenila s priznanimi modnimi hišami.

Po izjemno uspešnem sodelovanju z Manolom Blahnikom v začetku leta, so se zdaj povezali še z modno hišo Dior in kreativnim direktorjem moške linije Kimom Jonesom.

Foto: Birkenstock

Glamur in funkcionalnost z roko v roki

Odkar je Jones postal kreativni vodja moške kolekcije, Dior doživlja pravo renesanso, kosi, ki jih predstavlja, pa so enako privlačni za moško in žensko populacijo. Zato ni bilo presenetljivo, da so oboževalci navdušeni nad novico o sodelovanju z Birkenstockom pri elegantni kapsulni kolekciji, ki je na voljo v moških in ženskih velikostih od 36 do 47.

Jones je preoblikoval njihova klasična modela – Milano in Tokio in jima dodal Diorjev pečat. Natikači so na voljo v nevtralnih barvah in okrašeni z izrazitimi detajli, kot so kovinski gumbi in vezeni cvetlični vzorci, ki sandalom dajo glamurozen pridih, hkrati pa ohranjajo funkcionalnost, ki je pri teh modelih bistvena.

Prvi del je klasičen, z dvema paščkoma iz filca, okoli gležnja pa ima usnjen pas. Krasijo ga edinstvene črne sponke, ki modelu Milano dodajo kanček surovosti.

Foto: Birkenstock

Najbolj šik model iz kolekcije so brez dvoma natikači Tokio z vezenim cvetličnim potiskom, ki jih je navdihnila ikonična Diorjeva haute couture obleka iz leta 1957. Narejeni so iz sivega filca in posipani s svetlimi rožicami, sprednji del pa je ojačan z usnjem.

Foto: Birkenstock
Foto: Instagram

Kaj pa cena? Ta je v skladu s prestižno znamko. Za Birkenstocke s podpisom Diorja bo treba odšteti 1060 evrov! Se vam zdi veliko? Očitno ste v manjšini, saj so nekateri modeli že nekaj dni po lansiranju razprodani.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close