Česa ne smete početi po povečanju ustnic?

16. september 2022

Česa ne smete početi po povečanju ustnic?

16. september 2022
Foto: Unsplash

Če ste se odločili za povečanju ustnic s hialuronskim polnilom, je to seznam stvari, ki jih po posegu ne smete početi.

Ste si zaželeli polnejših ustnic in se odločili za hialuronska polnila? Tehnik za povečanje volumna ustnic s hialuronskimi polnili je veliko, odvisne pa so tako od želenega rezultata kot od vaše anatomije. Obstajajo pa tudi nekatere stvari, ki jih nihče ne sme početi takoj po posegu. Bodite pozorni na teh nekaj navad.

Kakršnakoli poškodba ustnic

Takoj po tretmaju bodite še posebej previdni, da si nikakor ne poškodujete ustnic, tudi če jih po nesreči ugriznete. Ustnice so mehko tkivo in so zato zelo občutljive.

Zelo vroča ali mrzla hrana

Priporočljivi sta hrana in pijača sobne temperature ali zmerno topli/hladni. Začinjena ali slana hrana sta dovoljeni, vendar je vedno najbolje počakati, da anestezija popusti, preden jeste ali pijete.

Alkohol

Da bi zmanjšali možnost nastanka modrice, se je treba izogibati alkoholu 24 do 48 ur po injiciranju. Alkohol redči kri in lahko hitro poslabša modrice. Iz istega razloga se tudi nekaj dni pred filerjem priporoča izogibanje alkoholu.

Foto: Pexels

Pitje s slamico

Pritisk in gibanje ustnic, ko pijemo po slamici, lahko v nekaterih primerih povzroči premikanje polnila.

Težka telovadba

24 do 48 ur po posegu je najbolje, da se vzdržite kakršnih koli napornih telesnih aktivnosti, saj lahko povišan utrip in povišan krvni tlak (ki sta normalna med treningom) povečata otekline in modrice.

Šminka ali balzam za ustnice

Vsaj 8 ur po injiciranju ne nanašajte ličil ali kakršne koli kozmetike zaradi možnosti okužbe. Zdravnik bo ustnice zagotovo namazal z antibiotičnim mazilom, prejeli pa boste tudi priporočila za nego. Čeprav je splošno sprejeto, da lahko balzam ali šminko nanesete 24 ur po vbrizganju polnil, dlje kot ste brez, tem bolje. Za začetek so zagotovo najboljši lahki, brezbarvni negovalni balzami.

Spanje na obrazu

Po tretmaju se je treba vsaj sedem dni izogibati kakršni koli aktivnosti, ki povzroča fizični pritisk na obraz, vključno s spanjem z obrazom navzdol. Ko nimate več čudnega občutka v ustnicah, se lahko obnašate enako kot pred polnilom. To običajno traja nekaj dni, lahko pa tudi dlje.

Foto: Unsplash

Poljubljanje

Poljubljanje, tako kot spanje z obrazom navzdol, lahko vpliva na premikanje polnila, zato se mu je treba izogibati vsaj 24 ur.

Kajenje

Po injiciranju hialurona v ustnice se morate vzdržati kajenja vsaj teden dni. Nikotin zoži krvne žile in se mu je po vsakem posegu treba izogibati, že sam gib z ustnicami pri kajenju pa lahko povzroči premikanje polnila, tako kot pri pitju po slamici.

Potovanje z letalom

Če je mogoče, ne potujte z letalom približno en teden po polnilih, ker lahko spremembe zračnega tlaka poslabšajo modrice.

Foto: Unsplash

Ne sklepajte prehitro

Zelo mamljivo je oceniti, kako se je kaj izšlo takoj po posegu, vendar mora preteči veliko več časa, da imamo realno sliko o tem, kakšni bodo rezultati. Kot pri vsakem invazivnem posegu se pojavi oteklina, ki zagotovo ne izgine vsaj teden dni, v blažji obliki pa lahko traja več tednov.

Poleg tega včasih traja tudi do mesec dni, da se polnilo popolnoma “prilagodi” in zlahka se zgodi, da se bodo rezultati na začetku zdeli pretirani. Bodite potrpežljivi in ​​počakajte, preden prehitro sklepate. Učinek bo trajal od 6 mesecev do enega leta (ali dlje), odvisno od tega, kako hitro vaše telo razgradi polnilo.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close