8 stvari, ki jih zrela ženska ne počne, ko je v zvezi

16. april 2019

8 stvari, ki jih zrela ženska ne počne, ko je v zvezi

16. april 2019

Zrele ženske so sposobne in samostojne, od partnerja ne pričakujejo, da jim kupuje tisto, kar potrebujejo. Imaje pa še številne druge lastnosti, ki jih odlikujejo!

Med ženskami, ki so odrasle, ter takimi, ki se podzavestno vživljajo v vlogo nemočne žrtve ali otroka, kaj šele manipulatorkami, ki moškega nalašč izkoristijo, obstaja zelo velika razlika.

Predstavljamo vam 8 lepih lastnosti žensk, ki so zrele in močne. To kažejo tako s svojimi odločitvami, kot z odnosi do drugih, neodvisnostjo (ki psihično zdrave moške bolj privlači od odvisnosti) in ohranjanjem tega, kar jih dela zanimive ter posebne.

1. Ne žrtvujejo drugih odnosov samo zaradi zveze

Veliko žensk v zvezi pozabi na to, da ima prijateljice in tudi moške (kajpak platonske) prijatelje. Na začetku je morda to celo razumljivo, saj je ljubezen droga, ki človeka povsem prevzame, toda na dolgi rok je tako ravnanje zelo škodljivo. Vaša družina in prijatelji so bili v vašem življenju že pred partnerjem.

2. So finančno neodvisne

Ne glede na na to, koliko njen partner zasluži, ve, da jo slovo od kariere in lastnega tekočega računa ali zaslužka postopno oddalji od lastne samostojnosti. Zrela ženska si lahko sama kupi vse, kar ji je všeč ali potrebuje. Kjapak je vseeno lepo, če se moški tudi kdaj spomni nanjo z darilom, ni pa obvezno.

3. Ne osredotočajo se na partnerjeve pomanjkljivosti

Zanimivo je, kako ženske nekega moškega izberejo, potem pa na vsako silo taistega človeka skušajo spremeniti. Zrele ženske se osredotočajo na njegove prednosti, ne pa na negativne lastnosti. Vedo, da tudi same niso popolne.

4. Ne odstopajo od samopoštovanja

Vsekakor je normalno, da se kakšna stvar spremeni, ko ste v zvezi, toda zrele ženske ne dovolijo, da jim to vzame samopoštovanje. Od partnerja pričakujejo, da jih spoštuje in se do njih obnaša enako spoštljivo, kot do drugih ljudi.

5. Ne zanemarijo lastne sreče in sanj

Zrele ženske razumejo, kaj jih osrečuje. Če v zvezi niso srečne, potem jim ni treba ostajati v taki ‘enačbi’. V dobri zvezi boste sledile svojim sanjam in zrele ženske se bodo potrudile, da bodo srečne v zvezi, če sanjam ne bi mogle slediti.

6. Ni jim treba biti nenehno v stiku s partnerjem

Same imajo že povsem dovolj izpolnjeno življenje in mnoge obveznosti, zato na partnerju ne ‘visijo’ kot smrkelj. Tudi njemu pustijo na tem področju svobodo.

7. Ne pustijo, da partner sprejme vse odločitve

V zdravi in zreli zvezi partnerja spoštujeta odločitve drug drugega, od manjših do večjih.

8. Ne izgubijo svoje identitete

Nezrela ženska je kot kameleon, ki se prilagaja trenutnemu partnerju v življenju. Zrela pa ne bo spremenila svojih stališč in zanimanj zaradi partnerja ali drugih oseb. Če pa ugotovijo, da so ravnale narobe, bodo napako popravile. Z veseljem bodo sprejele spremembo, ne bodo pa se odrekle lastni rutini in stavrem, ki so jih počele že pred zvezo.

D. S.

Foto: Kurir.rs, Northwestern Medicine, Hackensack Meridian Health, Odyssey

Style. Več novic

New Report

Close