Christian Louboutin bo odprl svoj prvi hotel!

13. marec 2023

Christian Louboutin bo odprl svoj prvi hotel!

13. marec 2023
Foto: Vermelho

Christian Louboutin odpira svoj prvi butični hotel z imenom “Vermelho”, ki se nahaja v majhni portugalski vasici Melides.

Vermelho je prvi butični hotel znamke Christian Louboutin, ki bo odprl svoja vrata na obali reke Alentez, v vasi Melides. V kraju, kjer je za življenje značilen mir in je vse v znamenju rokodelstva.

Od vinogradov do riževih polj, vse do pogleda na Atlantski ocean – ta lokacija je nedostopna in to je šele začetek zgodbe Vermelho. Prvi hotel Christiana Louboutina je tako ekstravaganten in eklektičen kot sam oblikovalec.

Foto: Vermelho

Zanimivo je tudi ozadje celotnega koncepta, Christian se je v ta majhen kraj zaljubil pred dvanajstimi leti, ko ga je opazil na poti v bolnišnico, kamor je odšel po poškodbi med dopustom v Comporti.

Hotel bo tudi prostor za vse ljubitelje mode, kreativce in boeme, za vse tiste, ki cenijo visok dizajn in kar je najpomembneje, so željni divjega vzdušja same vasi.

Foto: Vermelho
Foto: Vermelho

Vermelho bo imel samo trinajst sob, od katerih se bo vsaka razlikovala po tonaliteti, teksturah in slogu, a si delila toplino in ustvarjala intimnost, ki jo iščemo v teh oazah miru. Barvna paleta se izmenjuje med modro in belo, ki simbolizirata Portugalsko, notranjost pa v razkošnem, a okusnem slogu krasijo skulpture italijanskega kiparja Giuseppeja Ducrota.

Foto: Vermelho

Lesena vrata in preprosti okenski okvirji v sobah so nadgrajeni z luksuznimi tkaninami, ki so jih razvili v sodelovanju s Carolino Irving in Patricio Medina Abascal, strokovnjakinjo za špansko oblikovanje. Marmorne kopalnice imajo sijoče kopalne kadi, ki spominjajo na tradicionalne španske in portugalske domove.

Zvezda hotela pa je restavracija Xtian, ki se ponaša z vsemi petimi zvezdicami in kjer sezonski izdelki Alenteja pripovedujejo zgodbo portugalske kulinarične tradicije, celo posodo so izdelali lokalni rokodelci. Zgodovina je vtkana v vsak kotiček Vermelha, tradicija se celo razkrije skozi vrsto ploščic, ki krasijo stene hotela. Pozornost do detajlov je jasno berljiva, vsaka stena je kot umetniško platno, na katerem so ostale sledi tega kraja. V nekaterih prostorih je stene ročno poslikal grški umetnik in dolgoletni sodelavec znamke Konstantin Kakanias.

Foto: Vermelho
Foto: Vermelho

V hotelu lahko uživate v zunanjem bazenu ali koristite storitve spa centra, medtem ko je okolica res tiha in mirna, z le dvema trgovinama in lokalno restavracijo.

Vermelho bo svoja vrata odprl spomladi, ko bo vas zacvetela in vse v njej bo žuborelo. Je nekakšna majska mešanica Španije in Portugalske, po napovedi znamke pa je to svet za drzne in pogumne, tiste, ki si upajo spraševati in iskati, ki se ne bojijo izstopati in biti drugačni ter višji – vse, da bi živeli življenje, ki presega običajno.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close