Ciril Komotar za televizijo snemal kar s telefonom!

16. januar 2020

Ciril Komotar za televizijo snemal kar s telefonom!

16. januar 2020

Pred nekaj dnevi je na televiziji potekal izbor Avto leta 2020, v katerem so izmed petih finalistov izbrali avtomobilski presežek, ki je s svojo vozno izkušnjo pometel s konkurenco in prepričal žirijo strokovnjakov. V osrčju televizijskega spektakla se je kot žirant in avtor video prispevkov o vseh finalistih znašel tudi Ciril Komotar.

Priljubljen slovenski vlogger Ciril Komotar, ki ustvarja YouTube kanal Komotar minuta, je finalni izbor Avto leta 2020 popestril tako, kot najbolje zna:  svoje ocene avtomobilov je podal skozi simpatično posnete vloge, ki so jih predvajali v televizijskem prenosu.

Ciril je v avtomobile, ki so se borili za laskavi naziv Avto leta 2020, povabil tudi predstavnike žirije, medtem pa svoje navdihujoče vzgibe nad testiranimi avtomobili ujel kar v objektiv svojega pametnega telefona Huawei P30 Pro. Komotar vse svoje vlogerske prispevke snema in montira  s svojim telefonom, zato je kar nekako logična poteza, da je na tak način pristopil tudi k snemanju televizijskih prispevkov.

Ustvarjanje za televizijo načeloma zahteva določeno mero tehničnega prilagajanja, a Ciril pravi, da je tokrat pravila zaobšel, saj svojemu arzenalu Huawei naprav 100 odstotno zaupa.

»Po pogovoru z režiserjem Nejcem Levstikom sem se odločil, da uveljavljene taktike nima smisla menjati. Komotar minuta je z razlogom postala uspešna in del zaslug gre tudi na račun telefonov Huawei, s katerimi snemam in monitram praktično od začetka, trenutno uporabljam model P30 Pro. Ni se mi zdelo smiselno spreminjati recepta, zato sem snemal v izhodiščnem načinu, torej sem telefonu zaupal z nastavitvami. Tako snemam tudi svoj vlog – 99 odstotkov kadrov je posnetih brez posebnega prilagajanja,«

je povedal Ciril in dodal,  da je v nekaj kadrih do izraza prišla kakovost petkratnega optičnega zooma.

P30 Pro svoje delo opravlja celostno in odlično!

Nad Cirilovimi video predstavitvami avtomobilov in kakovostjo slike so bili navdušeni tudi gledalci pred televizijskimi zasloni, kar je dovolj zgovoren podatek, da P30 Pro svoje delo opravlja celostno in odlično. »Pri ustvarjanju video vsebin se zelo veliko zanašam na ultra široki kot in na prej omenjeno zoom funkcijo.

Način petkratne povečave slike brez padca kvalitete, je bil kot svež veter v krila moje ustvarjalnosti. Tako širok razpon možnosti mi delo olajša, gledalec pa pridobi pogled na avtomobile ali dogodke iz zornih kotov, ki prej niso bili mogoči,« o lastnostih telefona, zaradi katerih je snemanje vrhunskih video prispevkov enostavno, pripoveduje Ciril in dodaja, da tehnične zmogljivosti telefona omogočajo hkratno ravnanje z velikim številom datotek pri snemanju videa:

»Manj zmogljivi telefoni znajo poklekniti pod tovrstnim bremenom obdelave velikega števila fotografij ali video datotek hkrati. Da o zmogljivi bateriji ne govorim. Kmalu se bo obrnilo leto, odkar ustvarjam s P30 Pro, in še vedno se lahko zanesem nanj.«

Foto: promo

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close