Čokoladna puding pita: še bolj okusna različica ameriške klasike!

05. januar 2023

Čokoladna puding pita: še bolj okusna različica ameriške klasike!

05. januar 2023
Foto: Instagram

“Ni je čez našo čokoladno puding pito!” pravijo Američani, ki slovijo po tej tradicionalni slaščici. Pa je res tako dobra? Prepričajte se sami!

Poiskali smo recept, ki vas ne bo pustil ravnodušnih! Čeprav jo pripravljajo na drugačen način kot mi, smo se potrudili, da je rezultat enako slasten in čokoladen.

Puding pita je sestavljena iz krhkega testa, ki ga lahko uporabite za vse vrste pit, saj ima popolno strukturo in se med oblikovanjem ne trga.

Foto: Instagram

Sestavine:

  • 400 g moke,
  • 250 g masla,
  • 5 velikih žlic sladkorja,
  • 1 jajce,
  • 1 vanilin sladkor,
  • 1 limonin sladkor,
  • (po želji) 0,5 pecilnega praška.

Nadev:

  • 1 liter mleka,
  • 2 čokoladna pudinga,
  • 10 žlic sladkorja,
  • 5 žlic kakava v prahu.
Foto: Instagram

Priprava testa:

  1. Moko, pecilni prašek in maslo zmešamo s sladkorjem in jajcem, za boljši okus dodamo vanilin in limonin sladkor.
  2. Testo dobro pregnetemo in razdelimo na dva dela.
  3. En del testa damo v najlonsko vrečko in postavimo za pol ure v zamrzovalnik, drugi del testa pa pustimo v hladilniku in ga vzamemo ven približno 10 minut pred pripravo.
  4. Testo razvaljamo in položimo na pekač za pito.

Priprava kreme:

  1. Malo več kot pol litra mleka zavremo, v preostalo mleko dodamo dva pudinga, sladkor, kakav in vse skupaj z metlico dobro premešamo.
  2. Mešanico vlijemo v zavreto mleko in naredimo puding. Po želji v puding dodamo še žlico ali dve masla ter vse skupaj dobro premešamo.
  3. Na testo namažemo kuhano pudingovo kremo, na kremo pa naribamo ohlajen del testa.
  4. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj Celzija približno od 30 do 40 minut. Pita je gotova, ko se lepo zlato obarva.

Postrežemo ohlajeno, kos pite pa po želji posujemo s sladkorjem v prahu ali dodamo malo stepene smetane.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close