Črtaste obleke, ki se jim spomladi ne bomo mogle upreti

11. marec 2019

Črtaste obleke, ki se jim spomladi ne bomo mogle upreti

11. marec 2019

Ko gre za črtast vzorec, lahko trdimo, da ga večina žensk naravnost obožuje. S prihodom toplejših dni se črte vračajo na velika modna vrata, kar je opazno tudi v ponudbi trgovcev.

Na razvoj modnih smernic vpliva marsikaj, saj se moda idejno napaja predvsem v vsakdanjem življenju. Tako so tudi priljubljene črte oziroma črtast vzorec nastali po vzoru klasične mornarske uniforme.

Črte že desetletja veljajo za enega najbolj šik potiskov, kar jih je, z njihovo pomočjo lahko videz svoje postave tudi precej spremenimo, če se poigramo z vzorcem prečnih (horizontalnih) ali podolžnih (vertikalnih) črt na oblačilu.

S pomočjo črt se obenem uspešno upremo dolgočasnemu videzu garderobe, ta vzorec pa nas kljub dolgi tradiciji vedno znova uspe presenetiti. Že dolgo so med nami v najrazličnejših variacijah debelin in postavitev ter v kombinacijah z barvami ali drugimi potiski in to pomlad ne bo nič drugače.

H&M

Še posebej pa nam je črtast vzorec pri srcu, ko ga zagledamo na ženskih oblekah, saj v spomin takoj prikliče lepe in tople sončne dni. S pomočjo črt boste povsod pritegovale pozornost, črtaste obleke lahko nosimo od jutra do večera.

Vse to so razlogi, zakaj je črtasta obleka must have v naših garderobnih omarah, to sezono pa še posebej. Za pomlad 2019 so jih dale na trg tako rekoč vse modne znamke, tudi pri high street ponudnikih je izbira zares velika in delček te si lahko ogledate zgoraj.

D. S.

Foto: WWD, Comma, S.Oliver, H&M, Zara, Reserved, Topshop

Style. Več novic

New Report

Close