Diane von Furstenberg: 3 rituali za uspešen začetek dneva

24. februar 2020

Diane von Furstenberg: 3 rituali za uspešen začetek dneva

24. februar 2020

Kako se osredotočiti na naloge ter imeti rad svoje delo?

Že skoraj 50 let je 73-letna Diane von Furstenberg v samem vrhu oblikovalskih imen. Bila je prva, ki je svetu predstavila obleko na preklop, ki jih obožujeta Michelle Obama in Kate Middleton, Metropolitan Museum of Art pa je njene najbolj znane kose uvrstil v svojo stalno zbirko.

Modna znamka, ki jo je Diane osnovala v svojih dvajsetih, je postala ena izmed najbolj prestižnih modnih hiš na svetu, poslovni svet pa jo pozna po še nečem.

Zadnjih 15 let von Furstenbergova vsako jutro pošlje dve elektronski pošti, v katerih združi dve osebi, za kateri je prepričana, da bi skupaj lahko naredili nekaj dobrega.

»Ko postaneš znan, razumeš, kakšna moč prihaja s tvojim glasom in poznanstvi. V svojih elektronskih sporočilih pojasnil naslovnikoma, zakaj sem ju združila in potem ju pustim, da nadaljujeta sama,«

je nekoč dejala v intervjuju.

Poleg tega, da nedvomno pomaga svojim kontaktom z vidika kariere, je to tudi odličen ritual, kako začeti delovni dan. Brez raziskav vemo, da je prijaznost stroškovno učinkovita in vzdrževanje stikov nikoli ne škodi. Kljub temu je neka spletna stran objavila študijo, ki je dokazala, da je jutranji mejl odličen ritual.

Če verjamemo 151 anketirancem, nas začetek dneva z dopisovanjem motivira in nas navdušuje nad delom. Tako imenovana vključenost vključuje celo kratek razmislek o svojih obveznostih na poti v službo in načrtovanje delovnega dne.

Če imate težave s koncentracijo, si vsako jutro zastavite tri vprašanja:

Zakaj mi je delo, ki ga opravljam pomembno in kako z njim lahko vplivam na druge? Z odgovorom na to vprašanje, se boste spomnili, da imate lahko veliko motivacije za delo, ki ga opravljate.

Kdo so ljudje, ki me podpirajo? Morate se spomniti, da nikoli niste sami.

Na kaj se želim danes osredotočiti? Na to vprašanje je potreben odgovor, zlasti če so pred nami težave. Nazadnje je treba te težave reševati na miren način.

Jutri zjutraj si, pred službo, poskusite odgovoriti na ta tri vprašanja in mogoče boste začeli uživati v svojem delu, če niste eden izmed srečnežev, ki na svoje mesto vsak dan prihaja motiviran in z nasmeškom na obrazu.

Foto: Getty

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close