Dior vrača torbico, ki jo je nosila princesa Diana

22. november 2022

Dior vrača torbico, ki jo je nosila princesa Diana

22. november 2022
Foto: Profimedia

Princesa Diana je bila izjemno priljubljena, za mnoge tudi zaradi svojih modnih izbir. In Dior se je odločil vrniti njeno ikonično tobico.

Javnost ne bo nikoli izgubila zanimanja za največji škandal v britanski kraljevi družini. Govorimo seveda o ločitvi princa Charlesa in princese Diane, ki je znova oživela v izjemno priljubljeni seriji The Crown, katere peta sezona je trenutno na sporedu na Netflixu.

Zahvaljujoč tej seriji se imamo priložnost spomniti nekaj lepih modnih trenutkov, ki jih je Diana prinesla v preteklih letih in ki so utrdili njen status modne ikone in realno edine dobro oblečene članice te družine (no, vsaj do prihoda Kate Middleton).

Foto: Profimedia

Hiša Dior se je odločila, da se znova pokloni najljubši princesi s ponovno izdajo torbe Lady Dior. To je ena od najbolj priljubljenih torbic znamke, ki je v preteklih letih doživela nešteto različnih izdaj, danes pa govorimo o repliki torbice, ki jo je Diana od leta 1994 redno nosila.

Foto: Profimedia

Preprosto majhno torbico kvadrataste oblike s kratkimi ročaji je modna hiša oblikovala leta 1994 in jo sprva poimenovala “Chouchou”, a ko jo je začela nositi princesa Diana, po tem, ko ji jo je podarila žena takratnega francoskega predsednika Jacquesa Chiraca, Bernadette, so jo pri znamki leta 1996 preimenovali v “Lady Dior”.

Foto: Profimedia

Diana se je namreč zaljubila v torbico in si jih izbrala še več, v različnih barvah, ki jih je nosila tako pogosto, da so postali njen prepoznavni modni kos.

Foto: Dior

Nova kolekcija torbice bo na voljo v omejeni seriji, izdelana pa je iz modrega satena s prepoznavnim Diorjevim obeskom.

Foto: Dior

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close