Dolce in Gabbana: “Ko umreva, bo konec z najino znamko!”

31. julij 2018

V grob nihče ne odide s kovčkom denarja, ampak odnese le spomine na izpolnjeno in srečno življenje. Zato slavnih modnih oblikovalcev ne zanima prodaja znamke in tudi ne iščeta naslednika.

Domenico Dolce in Stefano Gabbana, najbrž najbolj slaven oblikovalski dvojec v svetu mode, prav nič ne dvomi, kdo bo njun naslednik oziroma v čigave roke bo prešla njuna modna znamka, ko prenehata z ustvarjanjem. Oba sta prepričana, da naslednika preprosto ne bo, oziroma da bo njuna smrt pomenila tudi konec obstoja znamke Dolce&Gabbana oziroma D&G.

To sta modna oblikovalca zaupala novinarju v nedavnem intervjuju za italijanski časopis Corriere della Sera. Povedala sta, da nikoli ne nameravata najeti nikogar, ki bi nadaljeval z njunim imperijem oziroma kreiral za znamko, s katero sta zaslovela po vsem svetu.

Stefano Gabbana je bil nedvoumen v svoji izjavi:

“Ko umreva, bo umrl tudi najin posel oziroma življenjsko delo. Nikakor si ne želim, da bi nekakšen japonski oblikovalec dizajniral v imenu Dolce&Gabbana.”

Domenico Dolce in Stefano Gabbana sta začela s sodelovanjem leta 1985 in se uradno razšla leta 2004. A tudi zatem sta še vedno nadaljevala skupno pot kot najtesnejša sodelavca in partnerja.

Po uradnem razhodu sta ustanovila sklad in sklenila medsebojni poslovni dogovor, s katerim sta zaščitila svojo znamko za primer, ko eden od njiju umre.

“Ko sva se razšla, sva se strinjala, da bo tako za naju kot znamko najboljše, če razdeliva premoženje, narediva sklad in se dogovoriva tudi za primer smrti enega od naju. Če bo meni recimo prišlo na pamet, da se ustrelim, se partnerju ne bo treba znajti v položaju, da bi se s podjetjem ukvarjala neznana oseba, ki nima zveze z najino znamko. Tudi kakšen bližnji sorodnik, ki bi znamko samo uničil, ne pride v poštev. Zato sva ustanovila sklad, ki se ga nobeden od naju ne sme dotakniti, dokler je drug partner še živ,”

je kar nekoliko morbidno ta scenarij opisal Domenico Dolce.

Slednji je v intervjuju prav tako omenil, da sta zavrnila prav vsako ponudbo, ki sta jo dobila na mizo za prodajo njune znamke Dolce&Gabbana.

“Lahko imate ves denar na tem svetu, ampak kaj ta pomeni, če niste svobodni?”

je novinarja vprašal Domenico Dolce.

Dodal je, da v grob nihče ne gre s kovčkom, polnim denarja, ampak s seboj odnese samo spomine na izpolnjeno ter srečno življenje. Zato ju prodaja znamke ne zanima, a prav tako ne iščeta svojega naslednika. Ta modna znamka je njuna stvaritev in ko bosta umrla, je pač preprosto ne bo več.

 

D. S.

Foto: Profimedia, The Independent, The Jakarta Post, Fashionista, W Magazine

New Report

Close