Domača mlečna rezina je boljša od kupljene Kinder Milch-Schnitte

11. september 2023

Domača mlečna rezina je boljša od kupljene Kinder Milch-Schnitte

11. september 2023
Foto: Instagram @slavonka.hr

Domača mlečna rezina je boljša od kupljene Kinder Milch-Schnitte

11. september 2023
Foto: Instagram @nickyprodukttesterin

Vsi poznamo priljubljeno nemško čokolado Kinder Milch-Schnitte, a po odkritju recepta za domačo različico, ki vas bo navdušil, je ne boste več kupovali v trgovini.

Najbolj priljubljeno čokolado iz otroštva si lahko naredimo kar doma. Okusna, dišeča in mehka sladica bo odlična za rojstnodnevne zabave in ostala druženja.

Sestavine za model 35 x 25 cm:

  • 3 jajca,
  • 35 g moke,
  • 1 vanilin sladkor,
  • 1 žlica kakava,
  • ščepec pecilnega praška,
  • 2 žlici medu,
  • 2 žlici sladkorja.
Foto: Instagram @nickyprodukttesterin

Krema:

  • 200 ml nesladkane mlečne smetane,
  • 2 žlici medu.
Foto: Instagram @antonia.jagodic

Priprava:

  1. V skledo damo moko, vanilin sladkor, ščepec pecilnega praška in kakav ter vse skupaj premešamo.
  2. Ločimo jajca in rumenjakom dodamo med, sladkor in suhe sestavine. Zmešamo, da se združi.
  3. Beljake stepemo v trd sneg, ki ga dodamo rumenjakovi zmesi in z lopatko nežno premešamo, da se poveže.
  4. Razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem, in pečemo 10 minut na 180 stopinjah Celzija.
  5. Po peki takoj previdno odstranimo peki papir in pustimo, da se popolnoma ohladi.
  6. Za kremo stepemo smetano in med v trd sneg.
  7. Pečeno skorjo po dolgem prerežemo na dve enaki polovici in kremo enakomerno namažemo na spodnjo skorjo, nato pa na kremo previdno položimo drugo, zgornjo skorjo.
  8. Pustimo 1 uro v hladilniku, da se ohladi, nato pa narežemo na približno 4 cm debele rezine.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic

New Report

Close