Elizabeth Hurley po 25 letih ponovno v ’tisti’ Versace obleki!

28. marec 2019

Elizabeth Hurley po 25 letih ponovno v ’tisti’ Versace obleki!

28. marec 2019

53-letna filmska igralka in manekenka se je pokazala v ‘hommage’ obleki, ki jo je Donatella Versace naredila po posnetku bratove iz leta 1994, ki je Liz izstrelil v orbito slavnih

Četrt stoletja po tistem, ko je Elizabeth Hurley v družbi tedanjega zaročenca Hugha Granta na premieri filma Štiri poroke in pogreb nosila nepozabno črno večerno obleko z zlatimi varnostnimi sponkami z glavo Meduze, se je Donatella Versace odločila, da naredi posvetilo tej obleki, ki je modno znamko Versace utemeljila kot prvo izbiro za najprestižnejše dogodke na rdečih preprogah.

Hurleyeva je bila leta 1994 relativno neznana manekenka in Grantova zaročenka, a vseeno so bile vse oči in bliskavice fotoaparatov usmerjene vanjo iz enega razloga: ker je nosila seksi Versace obleko z zlatimi sponkami z logotipom modne hiše, sponke pa so komaj držale dva kosa tkanine skupaj in strateško razrkile dekolte in boke ter noge tedaj cvetoče mladenke.

“Bila sem povsem nepripravljena na posledice te noči,”

se danes spominja 53-letna igralka, ki je še vedno seks bomba.

“Na hitro sem potrebovala obleko za premiero in od agencije, ki je zastopala film, dobila to Versaceovo kreacijo. Sama sem se našminkala in si uredila frizuro ter se s Hughom borila za prostor pred ogledalom. Vse to je bilo tako neglamurozno v primerjavi s tem, kar je sledilo.”

V tistih letih so zvezdnice na gala dogodkih nosile enostavne in prefinjene kreacije, denimo oblikovalca Giorgia Armanija. Prav Liz Hurley je seksepilu odprla vrata tudi na svečane prireditve in poskrbela za najbolj razvpito obleko vseh časov na rdečih preprogah.

Samo leto zatem je Liz postala obraz oglasnih kampanj Estee Lauder in ambasadorka znamke Versace.

“Moj brat Gianni je to obleko izdelal za žensko, ki je prepričana vase in se ne boji kršiti pravil,”

je povedala Donatela Versace in dodala, da je Hurleyeva to utelesila na izjemen način. Kot hommage tej obleki in prijateljstvu z Liz si je Donatella zamislila obleko po vzoru kultne Giannijeve večerne toalete iz leta 1994. Čeprav bi Liz glede na postavo brez težav skočila v original, se zanj pri teh letih, kot pravi, vseeno ne bi odločila, saj ‘za njena leta prvotna obleka ni primerna’.

https://www.instagram.com/p/BveAgLunwcz/?utm_source=ig_embed

Nova verzija obleke je skromnejša in bolj decentna. Tkanina precej bolj prekriva prsi, na eni strani je dolg rokav, varnostne sponke pa skupaj držijo le diskreten izrez na trupu. Nova obleka je Liz spomnila na staro ljubezen, ki se vrača.

D. S.

Foto: Instagram, Daily Mail

Style. Več novic

New Report

Close