Enostaven trik, ki razkrije, ali vam bo krajša frizura pristajala ali ne!

ajda, 29. december 2016.

Če si želite krajših las, naj škarje strižejo!

Ko imamo daljše lase, si želimo krajših in obratno. Največkrat pa se spremembe bojimo zaradi misli, »kaj če mi krajša pričeska ne bo pristajala?« Razkrivamo enostaven trik, ki bo to dilemo za vedno pospravil v kot. Magična metoda se imenuje Pravilo 5.72 cm (2.2 5 inch), odkril pa ga je priznani frizer John Freida. Vse kar potrebujete, da boste vedeli ali škarje pospraviti v kot ali ne, sta ravnilo in svinčnik.

Sledite le naslednjima korakoma:

 

1. Svinčnik položite horizontalno pod brado, nato pa položite svinčnik vertikalno pod svoje uho, kot je prikazano na fotografiji. Najpomembneje je, da naj bo kot 90- stopinjski.
2. Izmerite razdaljo od spodnjega dela ušesa do točke, kjer se svinčnik in ravnilo sekata. Če je višina manjša od 5.72 centimetra, vam bodo krajši lasje pristajali, če pa je razdalja večja od te mere, vam slavni frizer daljšo pričesko odsvetuje.


Na spodnji fotografiji si lahko za lažje razumevanje pogledate primer igralk Michelle Williams in Liv Tyler. Obraz prve igralke je narejen za krajšo frizuro, saj tako bolj pride do izraza, medtem ko rjavolasi igralki bolj pristajajo dolgi kodri. »Vse je v kotih,« pove Freida.

Morda vam bo trik pomagal pri presoji, ni pa se vam treba obremenjevati s pravili. Če si želite krajših las, naj škarje strižejo!

vir: BrightSide

O avtorju

ajda

New Report

Close