Estradniki OBUPANI: označiti bodo morali vse fotošopirane fotografije!

02. september 2020

Estradniki OBUPANI: označiti bodo morali vse fotošopirane fotografije!

02. september 2020

Britanski parlamentarci želijo stopiti nasproti tistim zvezdnikom, ki pred objavo obdelujejo svoje fotografije. Znano je, da se skoraj vsi fotografijo objavijo na svojem profilu, ki mu sledi milijonska publika, šele po koreniti digitalni obdelavi.

Že kar nekaj čas je znano, da družbena omrežja slabo vplivajo na psiho mladih, pa tudi na njihovo samozavest. Meje fotošopa praktično ni več, saj je vse težje razlikovati obdelano fotografijo od izvirnika.

Mladi, ki pogosto na slepo sledijo trendom, poskušajo enako »popolnost« najti tudi v resničnem življenju, vendar neuspešno, zato omrežja pogosto postanejo sprožilci depresije ali podobnih duševnih bolezni.

Predstavnik konservativne stranke v britanskem parlamentu Luke Evans je pred kratkim predstavil zakon, po katerem bi morala vsaka znana oseba označiti fotografije, ki so digitalno obdelane.

Poslanec Luke Evans (desno)

Evans, ki je tudi član upravnega odbora za zdravstveno in socialno oskrbo, je dejal, da obdelane fotografije na omrežjih podpihujejo krizo duševnega zdravja in ustvarjajo iluzijo lepote, so poročali britanski mediji.

Omenjeni politik je za primer takšnega vedenja zvezd na družbenih omrežjih pokazal fotografije britanske resničnostne zvezdnice Lauren Gooder, ki si s pomočjo digitalne obdelave oži boke.

Prejšnji mesec je bila celo obtožena, da je popravila fotografijo iz svojega otroštva, kjer je skupaj s svojim očetom.

Čeprav je sama to zanikala, je javnost hitro našla izvirnik fotografije, ki jo je objavila leta 2013.

Tudi Khloe Kardashian se je pred časom znašla na udaru javnosti, potem ko je svojo podobo na fotografiji obdelala do neprepoznavnosti.

Nekaj tednov kasneje se je posnetek pojavil v seriji Keeping Up With The Kardashians, ki je pokazal, kako je Khloe videti v resnici, kar pa seveda ni bilo niti blizu fotografije, ki jo je objavila.

Foto: Instagram, Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close