Fantastični štirje: TO morajo ženske 50 + uporabljati vsak dan!

24. junij 2020

Fantastični štirje: TO morajo ženske 50 + uporabljati vsak dan!

24. junij 2020

Kot vsak dolgotrajen in zadovoljujoč odnos se mora tudi vaša rutina za nego kože prilagajati in razvijati. Priznani newyorški dermatolog dr. Adarsh Vijay Mudgil poudarja, da bi morale ženske po dopolnjenem 50. letu začeti uporabljati posebne sestavine, ki pomagajo skrbeti za kožo v zrelejših letih.

Pravilna nega kože v petem desetletju življenja se vrti okoli nekaj ključnih pravil, med katerimi je seveda zaščita pred soncem ter iskanje sence, kjer je to le mogoče, pogosto nanašanje vlažilne kreme za preprečevanje dehidracije kože, umivanje obraza dvakrat dnevno ter dober spanec.

Vendar pa poleg tega obstaja še četverček sestavin, ki jih je treba iskati na etiketah, s pomočjo katerih boste ohranjali lep in mladosten videz kože.

Cinkov oksid ali titanov dioksid

To ni nobeno presenečenje, saj sta ti dve sestavini prisotni  v najboljših sončnih kremah. Dr. Mudgil:

»Ti dve sestavini sta fizikalna zaviralca UV žarkov, zato ne samo, da preprečujeta kožnega raka, ampak preprečujeta tudi nastanek sončnih peg, gub, razširjenih kapilar in podobno.«

Retinol

Zagotovo je retinol eno najboljših odkritij, saj ima cel kup dejavnikov, ki koristijo zreli koži. Retinol, ki je pridobljen iz vitamina A, spodbuja celični promet, da zavira hiperpigmentacijo in povečuje sposobnost proizvajanja več kolagena. Medtem ko nekatere ženske z vsakodnevno uporabo retinola nimajo težav, drugim lahko povzročajo draženje. Če boste retinol uvedli v svojo rutino, začnite z uporabo ene kapljice v velikosti graha enkrat na teden. Naslednji teden poskusite z dvakratno uporabo, nato pa retinol vedno bolj pogosto dodajajte v lepotno rutino.

Hialuronska kislina

Ko se staramo, se vlaženje kože upočasnjuje. Koža postaja vedno bolj suha, hialuronska kislina pa je zelo učinkovit vlažilec, saj s svojo težo zadrži vlago. Dermatolog dr. Mudgil ga opisuje kot vodni balon, ki absorbira vse, kar je dobro za vaš obraz.

Vitamin C

Dermatologi so enotni, da vitamin C pomaga sintetizirati kolagen vsem tipom kože. Kolagen, kot glavni strukturni protein v človeškem telesu pomaga koži ohranjati svojo moč in elastičnost. Povečanje kolagena ima za posledico zdravo rožnato kožo, zmanjšanje drobnih linij in gubic. To je zelo pomembno, saj kar 90 odstotkov staranja izhaja iz izpostavljenosti soncu, in čeprav je to lahko pri ljudeh različno, ima vitamin C različne učinke. Ker je vitamin C tudi antioksidant, pomaga nevtralizirati proste radikale, ki so odgovorni za nastanek hiperpigmentacije ter drobnih gubic.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close