Fendi na modno pisto poslal bageto. In to dobesedno.

20. januar 2023

Fendi na modno pisto poslal bageto. In to dobesedno.

20. januar 2023
Foto: IMAXtree

Njihova kultna torbica Baguette je zares postala bageta. Bi jo nosili v tej različici?

Modni dodatki so lahko izjemno zabavni. To nam je lani dokazal J. W. Anderson s torbico v obliki goloba, ki smo jo videli v rokah Sarah Jessice Parker med snemanjem novega dela filma In kot bi mignil …, po svojih nenavadnih oblikah bleščečih torbic v obliki lubenice, vrtnice, pomfrita ali breskve pa je znana tudi oblikovalka Judith Leiber.

In medtem ko imajo omenjene torbice v javnosti dober odziv (no, bodimo iskreni, tisti golob se nam osebno ni zdel najbolj okusen), pa druge nenavadne kreacije naletijo na jezo. Tako je recimo bilo z drago Balenciagino torbico v obliki vreče za smeti ali pa s torbico v obliki škatle za malico znamke Saint Laurent.

Foto: IMAXtree

A saj veste, tudi slaba reklama znamki prinese prepoznavnost in prav to je tisto, po čemer hlepijo modni velikani. Med njimi se je zdaj znašel tudi Fendi, ki je na moškem tednu mode predstavil kolekcijo za jesen/zimo 2023.

Najbolj odmeven kos je bila torbica, ki je nekakšna parodija na najbolj kultno torbico znamke – torbico Baguette, ki je zaslovela s Carrie Bradshaw.

Foto: IMAXtree

Mehka torba iz kašmirja v obliki bagete se je na brvi pojavila kot držalo za dežnik z usnjenim paščkom, manekeni pa so jo nosili tudi v svojih torbah kot nekakšen rekvizit.

Seveda so družbena omrežja ponorela od komentarjev in nekateri se že sprašujejo ali bo bageta zares šla v prodajo ali pa je služila le kot učinkovito PR orodje. Če vprašate nas, je ideja vsekakor zabavna, kljub temu pa nismo povsem prepričani, da bi po ulicah Ljubljane hodili s plišasto bageto.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close