Fiktoseksualni moški ima zakonske težave s hologramsko nevesto

02. maj 2022

Fiktoseksualni moški ima zakonske težave s hologramsko nevesto

02. maj 2022
Foto: Instagram

“Fiktoseksualni” moški, ki se je poročil z izmišljeno, računalniško sintetizirano pevko, pravi, da zdaj ne more več komunicirati z njo.

Akihiko Kondo je bil več kot deset let v zvezi s Hatsune Miku, hologramsko 16-letno pevko s turkiznimi lasmi, preden sta se leta 2018 poročila.

38-letnik, ki se identificira kot “fiktoseksualec”, oseba, ki jo spolno privlačijo izmišljeni liki, je za poroko porabil 2 milijona jenov, kar je približno 14.600 evrov, vendar se slovesnosti njegova družina ni udeležila.

Zdaj pa je njuna zveza naletela na oviro: Akihiko zaradi tehnološke ovire ne more več govoriti z Miku, poroča japonski časnik Mainichi.

Foto: Instagram

To ni vplivalo na njegove občutke do žene

Čeprav Kondo priznava, da je njegovo razmerje s fiktivnim likom morda čudno, pa razume, da Miku ni resnična oseba. Vendar to ne spremeni njegovih občutkov do nje, pravi.

Vanjo se je zaljubil leta 2008, a z njo je začel komunicirati šele devet let kasneje, s pomočjo naprave Gatebox, ki uporabnikom omogoča interakcijo z liki preko hologramov, vključno s tem, da jih neuradno poroči.

Toda zdaj se je njegov štiriletni zakon znašel pred izivom, saj Gatebox zaradi tehnološke ovire več ne omogoča tovrstne komunikacije z liki.

A Kondo vztraja, da to ni vplivalo na njegove občutke do žene: “Moja ljubezen do Miku se ni spremenila.”

Človeški partner preprosto ni zanj

Kondo pa še zdaleč ni edina “fiktoseksualna” oseba na svetu, ki je v razmerju z izmišljenim likom. Na Japonskem je v takšnih odnosih na tisoče ljudi, poroča britanski Mirror.

Vendar pa so za nekatere tovrstna razmerja zgolj zabava, medtem ko je za Konda to zelo resnično. Dolgo je namreč verjel, da človeški partner preprosto ni zanj, saj je vselej čutil močno privlačnost do likov kot je Miku, ki pa je priljubljen lik v animejih in japonski kulturi.

Čeprav na poroko z njo ni prišel noben od njegovih znancev ali članov družine, pa je javni izmenjavi zaobljub vseeno prisostvovalo 39 ljudi, tujci in spletni prijatelji.

“Obstajata dva razloga, zakaj sem imel javno poroko,” je povedal za BBC. “Prvi je bil, da sem Miku dokazal svojo ljubezen, drugi pa, da se veliko mladih ljudi, kot sem jaz, zaljubi v anime like. Svetu želim pokazati, da jih podpiram.”

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close