Filmski modni navdih: mornarske črte

29. julij 2020

Filmski modni navdih: mornarske črte

29. julij 2020

Za navdih smo se obrnili na filmske klasike, v katerih nekatere izmed najljubših modnih ikon sijejo v različicah mornarskega sloga.

Topli del leta ima svoje modne prednosti, včasih pa je kljub temu, težko ujeti ritem, ko nas eno uro kuha sonce, čez uro pa se lahko že skrivamo pred padavinami, ki nenadoma znižajo temperaturo.

Zato je pomembno, da ima poletje, tako kot vsi letni časi, svojo kolekcijo vrhunskih modnih kosov, ki služijo kot dobra osnova za nadaljnje kombinacije.

Eden izmed takih kosov je črtasta majica. Za navdih smo se obrnili na filmske klasike, v katerih nekatere izmed najljubših modnih ikon sijejo v različicah mornarskega sloga.

Katherine Hepburn v filmu Woman of the year

Čeprav mornarske črte največkrat vidimo na majicah, nas Katherine iz daljnih štiridesetih let opominja, da so črte videti fantastične tudi na jaknah.

Jeanne Moreau v filmu Jules et Jim

Ozka tunika s črtastim detajlom čudovito objema postavo Jeanne Moreau. Manjka samo še moški, ki vas bo prijel pod roko in imeli boste nepozabno poletje, kljub nenavadnim razmeram.

Brigitte Bardot v filmu Le Mepris

Če se človek rodi kot Brigitte Bardot, lahko obleče kar koli ali pa nič – svet bo navdušen. Za vse, ki niste blagoslovljeni z bardotovskih brezčasnim seksapilom, pa bo oprijeta mornarska majica odlična osnova, preko katere ogrnete lahko jakno, ki vas bo grela ob hladnejših dnevih, ali pa kaj bolj ekstravagantnega za večerne priložnosti.

Audrey Hepburn v filmu Two for the road

Če kdo zna nositi modne klasike, ne da bi bili videti dolgočasno, je Audrey Hepburn. V tem filmu lahko vidimo modno ikono v rdečih enodelnih kopalkah, preko katerih je oblekla majico z rdečimi črtami.

Katherine Ross v filmu The Graduate

Kadar nam ljubezenska zveza ne gre tako, kot smo si predstavljali, potem ni razloga, da smo zadovoljni z outfitom. Katherine nosi črtasto majico v najbolj klasični obliki, razpuščenimi lasmi in make-upom v slogu Brigitte Bardot. Zadetek v polno!

Audrey Tatou v filmu Coco avant Chanel

Ta film morda res ne spada med stare, vendar je moda v njem ultimativno vintage. Modna evolucija same modne pionirke prinaša lekcije, ki se jih morate naučiti o brezčasni modi. Ena izmed njih je, da mora ženska v svoji garderobi imeti vsaj eno črtasto majico, ki uteleša lahkotnost francoskega šika.

Foto: Getty, Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close