Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ⚠️ Opozorilo študentom – iz lastnih izkušenj

⚠️ Opozorilo študentom – iz lastnih izkušenj

Ej, samo da veste – pri pisanju seminarskih, diplomskih ali magistrskih nalog je res pomembno, da vse naredite sami, z lastno raziskavo in pisanjem. Jaz sem uporabil ChatGPT, pa so mi nalogo zavrnili zaradi plagiatorstva. Zdaj mi je jasno, da se taka uporaba lahko hitro zazna in uniči vse.
Torej – raje res vse napišite po svoje in ne tvegajte, ker lahko zaradi tega ostanete brez ocene.

No ja, če bi napisal chatgpt kot vir, enako kot za vse ostale vire, ne bi imel nobenih težav. Vsak ki resno študira to ve. https://vodici.pef.uni-lj.si/subjects/guide.php?subject=apa7

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 6493, 18.06.2025 ob 17:04

No ja, če bi napisal chatgpt kot vir, enako kot za vse ostale vire, ne bi imel nobenih težav. Vsak ki resno študira to ve. https://vodici.pef.uni-lj.si/subjects/guide.php?subject=apa7

Mogoče pa ti “posta” nisi razumela. ! Obvoz!

Smisel študija je lasten napor in angažiranost študenta k pisanju znanstvenih del. S tem študent izpopolnjuje znanje, pismenost in osebnostno raste.

Nobena družba si ne želi imeti na tisoče diplomiranih faliranih pezdetkov, lenuharjev in nesposobnežev, ki bodo na vodilnih funkcijah v upravi in gospodarstvu, ker bo s takimi šlo vse v koooratz.

Vsaka oblika plagiatorstva naj se kaznuje s prepovedjo študija na dotični univerzi. To že počnejo na Alma Mater, za ostale pa ne vem.

ne plagiatorstvu, 18.06.2025 ob 17:20

Smisel študija je lasten napor in angažiranost študenta k pisanju znanstvenih del. S tem študent izpopolnjuje znanje, pismenost in osebnostno raste.

Nobena družba si ne želi imeti na tisoče diplomiranih faliranih pezdetkov, lenuharjev in nesposobnežev, ki bodo na vodilnih funkcijah v upravi in gospodarstvu, ker bo s takimi šlo vse v koooratz.

Vsaka oblika plagiatorstva naj se kaznuje s prepovedjo študija na dotični univerzi. To že počnejo na Alma Mater, za ostale pa ne vem.

Povsod je to  že stalnica od leta 2007, ko je zadeva eskalirala do razkritja ministrskih plačanih” stolčkov.

Na faksih obstaja ai s katerim preverijo plagiatorstvo. Ta sestave iz ChatGPT večinoma zazna kot plagiat. Zato sestavo iz Chata daš v drug AI ki ti personalizira nalogo in gre potem brez problema čez.

Mladina je kar nekaj korakov pred zastarelim šolskim sistemom tako da nič bat. So pa te diplomske večinoma res zguba časa, saj tople vode res ni možno več odkrit. Šolski sistem bi morali naravnati tako da bi ljudje znali najt podatke in potem na podlagi teh logično sklepat in razmišljat kako bi jih lahko uporabili. Ne pa da se nekaj piflajo na pamet, čez mesec dni pa potem pojma nimajo o tem.

Neprijavljena, 18.06.2025 ob 19:20

Na faksih obstaja ai s katerim preverijo plagiatorstvo. Ta sestave iz ChatGPT večinoma zazna kot plagiat. Zato sestavo iz Chata daš v drug AI ki ti personalizira nalogo in gre potem brez problema čez.

Mladina je kar nekaj korakov pred zastarelim šolskim sistemom tako da nič bat. So pa te diplomske večinoma res zguba časa, saj tople vode res ni možno več odkrit. Šolski sistem bi morali naravnati tako da bi ljudje znali najt podatke in potem na podlagi teh logično sklepat in razmišljat kako bi jih lahko uporabili. Ne pa da se nekaj piflajo na pamet, čez mesec dni pa potem pojma nimajo o tem.

Profesor, filofaks. 4

Ne bit tko prepričani, vse že zaznamo! Tudi prenos iz enega chata v drugi

Zagotovo je pa največ plagiata v samih virih!

Saj veste človek je izumil AI, kdo je torej nad njim?

v bistvu ai vstavlja nevidno besedlilo med text ko kopirate zato bi ga morali prilepiti v beležnico in od tam ponovno drugam ter malo preurediti besedilo da se ne zazna

djdldk, 18.06.2025 ob 20:16

v bistvu ai vstavlja nevidno besedlilo med text ko kopirate zato bi ga morali prilepiti v beležnico in od tam ponovno drugam ter malo preurediti besedilo da se ne zazna

To vse drži.

To pomeni, da AI ne potrebujemo, ker je naše delo enako zamudno kot je to bilo prej pri pisanju diplom po starem.

Vedno si moral vsako besedilo preoblikovati-tudi s chatom nam delo ni lažje!!!

Kvečjemu še bolj zamudno saj ga moramo vedno preverjati.

Komu se pa ljubi preverjati 58 linkov?

Isti šmoren je kakor prej.

Ma ne me j. Kaj nihče ni več zmožen nečesa sam spisati???

Chat GPT ti zna lepo zgladiti kakšno poved, malo popraviti slog. Ampak osnova mora biti tvoja. Če mu zaupaš, da ti samostojno nekaj napiše iz nule, bo napisal v svojem značilnem stilu, ki se ga hitro prepozna. Zato se ga izkorišča predvsem za ideje ali popravke že napisanega lastnega besedila. Kdor mu da za napisati kar celo diplomo ali seminarsko, ga bodo hitro dobili. Ajde, izjemoma povzetek ti zna dobro napisat, ali pa kakšen sklep, če mu daš celotno besedilo naloge in navodila, kaj naj stori.

Status203, 18.06.2025 ob 16:58
Ej, samo da veste – pri pisanju seminarskih, diplomskih ali magistrskih nalog je res pomembno, da vse naredite sami, z lastno raziskavo in pisanjem. Jaz sem uporabil ChatGPT, pa so mi nalogo zavrnili zaradi plagiatorstva. Zdaj mi je jasno, da se taka uporaba lahko hitro zazna in uniči vse.
Torej – raje res vse napišite po svoje in ne tvegajte, ker lahko zaradi tega ostanete brez ocene.

Nadgradnjo GPTja uporabljam za prevajanje v službi, seveda gre hitreje pri iskanju tujega gradiva, ampak glede referenc pa imam še vedno veliko dela, s preverjanjem pravilnih prevodov, navajanj, doi-so redko pravi, oz. usklajeni ipd.

In ja, je v pomoč, ni pa hitreje!!!

Vse je potrebno preveriti za njim. Kakor že prej.

Saj ni AI problem, problem je da se vse več retardov razmnožuje, potem pa potomci niso sposobni napisat ene diplome. Z ali brez AI smo na istem. Cel kup diplomirancev, znanja pa malo. Ko to enkrat pride v službe…bog pomagaj.

Jaz sem praktično celo svojo diplomsko prepisal.

Prepisal sem jo pa z merilnih instrumentov, s katerimi sem opravljal meritve na testni opremi, ki sem jo sam sestavil. 🙂

Pa saj se iz aviona vidi, da pišeš tudi ta post iz out louding concepta 😅

Gtp je neumen. Pa obrnite vs ljudi. Ker on nima pameti bs ljudi. 😅😅😅😅😅😅😅😅

diploma bi moral bit aplikativen projekt ne pa neko teoretično premetavanje teorije sem tja

Lahko vam iz prve roke povem, da takoj prepoznam “izdelke”, ki jih je ustvarila UI. Zakaj? Ker je večina stavkov napisanih v precej solidni slovenščini, česar 90 odstotkov študentov dandanes ne zna več. Preprosto, a žalostno.

Diplomske in magistrske naloge so waste of time in trn v peti in nepomembne.

Pomembno je da pozitivno opraviš vse izpite. Namesto da se zapravlja čas in energijo za usrano diplomsko, je bolje ta čas zapraviti na uvajanju v 1. službi.

Ker iz leta v leto bodo praktično že vse teme diplomskih nalog obdelane. Iz leta v leto bo večji odstotek podobnosti diplomskih nalog.

Čez 30 let ne boš mogel spisati diplomske, ker bo ujemanje besedila z drugimi diplomskimi preveliko.

New Report

Close