0.5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} boj za preživetje ali preprosta priložnost?
Kaj naj rečem, vsak dan dobimo nekaj prošenj za oglaševanje za teh 0.5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} , saj če bi nekdo samo tako lepo prosil, še človek ne bi nič rekel. Ampak mi pa nismo na tem seznamu, naj pa omogočimo oglaševanje. KO pa vprašam, če mi kaj dobimo od teh 0.5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa dobimo odgovor. Veste mi smo neprofitna organizacija, mi smo humanitarni in tako naprej.
Potem pa smo mi njih vprašali zakaj pa potem naročate oglase?? Oglase bi radi imeli , da dobimo kaj tega denarja, saj smo neprofitni. Ampak saj veste, mi nismo na tem seznamu, torej če že delamo promocijo, je prav,da mi poveste kaj imamo mi od tega, da vi prejemate denar???
No tukaj se je pa vse končalo.
Torej, dali smo zahtevo, na ministrstvo od ministrstva za javno upravo so nam sporočili, da so poslali naš zahtevek za uvrstitev na lestvico ministrstvu za finance. No verjetno bomo dobili odgovor 30.04. ko bodo večina dohodnin že oddane.
Torej, da ne bomo komerkoli delali krivico, napišite za 0.5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Zavod Med.Over.Net, četudi nismo na lestvici, mogoče pa še bomo tudi z vašo pomočjo.
Primož
JAz sem sebe tudi napisal, mogoče pa nas bodo zadnji dan dali na lestvico, če pa nas ne bodo, nas bodo pa lažje za drugo leto, ko bodo videli, da ljudje pišejo za organizacijo, ki ni na lestvici. Vsaj pozorni bodo na nas.
Ma to niti ne bi bil problem, če ne bi dobival po 5 prošenj na dan, če jih objavim na portalu, ali pa dobim prošnjo po mailu. Tako imenovani spam.
Edini,ki bi jih sedaj objavil je Gasilsko društvo Škofljica. Mi bodo vsaj kaj gasil, če bo pri meni gorelo. Nekaj imam od tega.
Ratala je prava borba za teh 0.5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} , to ni dano na razpolago in presojo ljudem.
primož
Dobra ideja, dam jim pogodbo, pa naj se obvežejo, da mi dajo procente tistega kar dobijo.
No za Karitas sem dal gor,pa še to zaradi tega, ker z nami sodelujejo, odgovarjajo na forumih, pomagajo pri težavah in tako naprej, pa še kaj prispevajo, seveda karitativno, ampak večkot drugi.
No za ostale pa res, pogodba za provizijo. Potem se bomo pa sami odločili, ali jim pustimo in naredimo dobro delo ali pa to uproabimo za kaj drugega.
saj veste kako gre, denarja se veliko obrne, če gre za dobre stvari ni problem, da je na koncu vedno nula. VAžno da se kaj dobrega dela s tem denarjem,najhuje je, če se danar samo kopiči.
meni tako lai tako pravijo, da se me denar ne drži, vedno si najdem nov projekt, in sem spet 20.000€ vminusu. Ampak bistvo je, da se razvijamo in gremo naprej.
primož
Baje, se bo lahko skozi leto še popravljalo, samo ne vem kakšen bo postopek, da se to lahko naredi. verjetno se nobenemu ne bo dalo, ker bo tako kompliciran, seveda načrtno.
primož
Z vsem spoštovanjem, ampak Primož, zakaj VEDNO sprašuješ kaj imaš pa ti od tega. Ko bajagi dobrotništvo, brezplačni zdravniški nasveti praktično takoj in vse kar se oglašuje pod nazivom MON bi naj bilo tudi res to kar se oglašuje. Moti me to, da večkrat povdarjaš kaj vse naredite (tega vam ne oporekam!!!) brezplačno, ampak nikoli pa ne pozabiš na pribitek v smislu “kaj imam pa jaz od tega”. To me spominja na našega župnika (zgolj slučajno je padla vmes ta primerjava, da ne bo spet kakega skakanja) ko pri pridigi pridiga kako je pravilno, da smo skromni, zazrti v okolico in ne le vase, kako naj manj jemo, manj zapravimo,… 5 minut po pridigi pa kako bi bilo prav da bi se še več denarja nabralo za obnovo cerkve, da je razočaran nad prepočasnim zbiranjem. Meni v takih primerih v glavo šine le WTF?!
Saj te štekam po svoje, res, vem, da sistem ni prazen žakelj, da se rabi sredstva. Samo se tukaj sami precej izključujete – dejanja in besede.
LP
Aja, BTW še to. Če je finančno stanje že tako v riti, potem vsaj položnice članom pošljite pravočasno. 🙂
LP
ampak nikoli pa ne pozabiš na pribitek
> v smislu “kaj imam pa jaz od tega”.
Poglej, če vsi delajo prostovoljno in brezplačno, sem tudi jaz za. Ampak v tem primeru, je to očitno postala prava borba, pa vsi prosijo, nekateri celo zahtevajo. Saj jih vpprašam, bi odgovarjali brezplačno na forumu?= Ja to pa ne.V življenju ni vse denar, ampak zakaj bi odgovril nekomu na vprašanje, če se tudi toliko ne potrudi, da bi najprej uporabil iskalec? nekaj je treba narediti za kontro uslugo, tako svet funkcionira. Še Bog je rekel, pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal, nekateri pa bi radi vse brez truda. Kot sem rekel, niv se v denarju, ampak nek trud je pa treba pokazati v zameno, pa ni važno v kakšni vlogi.čečlovek reče prosim, in ti narediš, naj vsaj reče hvala.
To je bonton, ki pa se ga ne zna nihče več držati. Tako je potekala kamena doba in naprej, samo danes ni več tako.
Samo se tukaj sami precej izključujete –
> dejanja in besede.
JAz sploh ne bi nič rekel, delam po svoji liniji, ampak nekateri bi vse brez truda., Ne samo to, še zahtevajov stilu, ne gospodStanko ne mi zdejle odgovarjat, pokličite me čez 15 minut, ko bom imela čas.
V temle stilu
Tudi pogledati se nam ne da, važno da takoj kritiziram. Takšne stvari me pogrejejo.
primož
Mislim, da te razumem, Primož. Ampak ne vem, če ti bo kaj pomagal ves gnev, ker je dejstvo, da gre za društva s statusom društva v javnem interesu.
In tako evo, je tudi na celem seznamu le ena slo.godba oz. pih.orkester, kolikor sem gledal (pa jih je v Sloveniji cca 130)…itditd.
Da se razumemo: tudi meni ta seznam ni všeč, se bom pa najverjetneje odločil za lokalno gasilsko društvo, ker ne verjamem, da lahko pomagam MONu, če ga pač na seznamu ni.
Ja to članstvo je bila proba,koliko ljudi kaj naredi sami od sebe :-)) V dveh letih 200 članov, samo na pediatriji na mesec
Number of messages: 1737
Average per day: 56.11
Total Unique Authors: 441
Total Unique Threads: 541
Ginekologiji:
Number of messages: 2674
Average per day: 86.37
Total Unique Authors: 781
Total Unique Threads: 952
skupaj torej več kot tisoč ljudi, kaj menite, je vreden odgovor teh 20€ in imaš potem na voljo še celo leto možnost?
JA ne silimo s to članarino, to je tudi odraz te družbe nasplošno, pa vse statistike kažejo koliko je tukaj ljudi.:-)) Takih kot si ti, sem samo vesel, pa še dobre nasvete deliš in pozitivno energijo, pomaš na večih vogalih.
primož
Čisto te razumem, ampak tako se vsaj malo bolje počutimo, ko znorimo :-)) Tudi jaz rabim kakšen filter 🙂 Vseeno tudi takšnale podpora prav pride in se človek dobro počuti. P le ni nič.
primož
po vseh zadevah, ki jih je ŽN napisala zoper RKC, si človek ne bi mislil, da hodi redno v cerkev poslušati več kot očitno farizejskega župnika :))
saj niso vsi župniki farizejski …
Oziroma, današnji moralistični izpad ŽN pove tudi nekaj o naši dvoličnosti in nerazumevanju pojmov zastonjskost in brezplačnost,oziroma naravnega dejstva, da nobena stvar v življenju ni zastonj, četudi je dostopna brezplačno …
MON je recimo meni vir zabave, informacij, tolažbe. Jasno mi je, da ga mora nekdo financirat, upravljat, negovat, crkljat, delat red … Primož hvala, hvala in še 1x hvala
čeprav te zadeve počne rad in brezplačno, pa to njegovo početje tudi ni zastonj, saj zato ker Primož namenja čas nam, ga odteguje nekje drugje
meni je pač jasno, če Primož nekaj da na voljo brezplačno, lahko pričakuje tudi kaj in kdaj v zameno … brezplačno, a vseeno ne zastonj … recimo kakšno prijazno uslugo … v smislu brezplačnega odgovarjnanja na MON za NAS uporabnike
(in potem se ljudje sprašujejo zakaj je mladina takšna kakršna je, brezobzirna, sadistična in vsega sita … žal je samo odraz lastnih staršev )
Zrcalo ni ničesar krivo, zato prosim ne mečite kamna vanj, kadar vam tisto kar v njem vidite, ni v pogodu.
Bistveni problem MONa je po mojem mnenju razvejanost. Prevelik je. Kvantiteta, Primož, ni vedno najboljša izbira. Po mojem mnenju bi bilo bolje imeti nekaj osnovnih forumov, s tem bi bilo potrebnih tudi manj moderatorjev (ali pa bi npr. za najbolj oblegane forume dobil več moderatorjev) in tako verjetno tudi manj denarja? Morajo pa tudi moderatorji vedeti v začetku v kaj se spuščajo. Če se strinjajo, da delajo brezplačno – slava jim. Je bilo pa tudi že nekaj nasvetov s strani uporabnikov tekom teh nekaj let kako bi bilo možno dobiti kak tolar, zdaj evrov – pa ni videti, da bi se v tej smeri kaj pomaknilo.
Verjemi, Primož, ljudje prej damo tistim, ki ne vpijejo na ves glas, da non stop nekaj dajejo in ne dobijo nič vrnjenega. Vsaj jaz osebno.
LP
Ti se kar tolaži, da me poznaš do obisti – mene in moje misli. :))
LP
kaj in kdaj v zameno … brezplačno, a vseeno ne zastonj … recimo kakšno prijazno uslugo …
NO v temle stavku je vse zajeto, kako anj bi brezplačne stvari funkcionirale. Tudi jaz hodim v cerkev in tudi jaz ocenjujem ene župnike kot dobre, druge kot slabe. Imam kaj proti RKC za nektere stvari pa sem ji hvaležen.
Tako to gre, imam svoje mnenje in pravico do odločitve.
primož
Si zgrešil/a bistvo.
Primerjava bi bila lahko tudi z bližnjo sosedo, ki druge uči kako naj bodo boljši ljudje – in to dejansko počne kot strokovnjak tega področja, iz njene bajte pa dnevno slišimo kričanje, metanje stvari,…
LP
No, malo od daleč približno vem, koliko hardware-a (za začetek) ali po domače strojne opreme je potrebne, da tale MON gor stoji. Ampak sam hardware tudi nič ne naredi, treba je še software ali programsko opremo, ki jo je treba a) kupit ali b) sam razvit, eno rabi veliko denarja pa manj časa, drugo pa manj denarja in veliko časa. Od kod to troje? Kdo kupuje in plačuje vse to troje? Dvomim, da jaz ali ŽN ali tistih par članov, MON-a (btw- jaz tudi pogrešam položnico za letos???), tako da predvidevam, da je tem MON-u veliko Primoževega denarja in Primoževega časa. Jasno, človek v svojem poslu uživa, sicer bi že davno vse skupaj obesil na klin, da se pa vpraša, kaj bo imel od tega, če bo nekomu pomagal do določenih sredstev, ga pa razumem. Če bi vsak izmed nas naredil 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} toliko uslug in drobnih dobrih del, kot vsakodnevno naredi MON s svojimi moderatorji, bi bil svet res veliko prijaznejši in lepši.
Folk na Rdečem križu ima plačo. Folk na Unicefu ima plačo. Če se ji ne reče plača, se ji reče honorar. Vrh Karitasa ima plačo. In tako po spisku naprej. Dobrodelnost je nekaj, kar bogati najbolj tistega, ki daje, ampak položnice, stroške, vzdrževanje ipd je tudi treba plačevat in iz dobre volje se jih nekako ne da. Vsi radi vidimo popestritve na forumih, pa naj bodo rožce ali snežinke – da tudi to nekaj stane, ali čas ali denar, pa ni bistveno. In kot rečeno, če nekomu pomagaš, da kupček denarja preko tebe oz. s tvojo pomočjo steče na njegov račun, si res trotl, če se ne vprašaš, kaj boš sam imel od tega, vsej dobrodelnosti navkljub – ali pa ravno zaradi nje.
Pa še o župnikih: če župnik cerkev obnavlja, jo obavlja za faro in farane, ne zase. Fara in cerkev bosta ostali faranom, župnik bo slej ko prej šel. Komu torej dela? Sebi ali drugim? V čigavo korist? Če dela torej tudi v mojo korist, se temu primerno tudi odzovem. Če imam občutek, da dela za lastno rit in korist in me cufa za žep (btw. v 35-tih letih tega pri nas še nisem doživela), me 100 njegoih pozivov ne gane. Simpl.