Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 0.5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} boj za preživetje ali preprosta priložnost?

0.5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} boj za preživetje ali preprosta priložnost?

Zakaj, jaz sem napisal. saj če bi vas prosil za peticijo, da bi nas uvrstili bi bilo tudi nemoralno. Aja, pa nemoralno je zahtevati plačilo za odgovor, zato tega sploh nimamo, pa še to , nemoralno je bilo takoj ko smo na pediatriji in ginekologiji uvedli registracijo in to brezplačno.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

G. Primož!

Na lestvico so uvrščene organizacije, ki si to zaslužijo, glede na dejavnost, ki jo opravljajo (humanitarna, kulturna, prostovoljna,…).

Med over net, ni nobeno od naštetega. Gre za “navadni čvek” sproščanje energije, izmenjavo raznih nasvetov. Največkrat pa za kregarije, bedarije, da jim ni para. Tudi vaši nasveti in odgovori Primož so največkrat “pravi poden”.

Menim, da se bodo davkoplačevalci odločili in 0,5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} namenili RES TISTIM, KI SI TO ZASLUŽIJO, med temi pa nikakor ni Med-over-net. Vsaj s takšno vsebino, ki jo ima NE.

LP.

vrabček mislim, da si ga orng pihnila mimo. mojih 0,5 gre tudi med.over.net

Pa si ti uspela prebrat že cel med.over.net – vse njegove vsebine in vse njegove forume?!

Tudi mojih 0,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gre na MON, prav zaradi tega, ker sem tu našla že marsikatero informacijo, še posebej med nosečnostjo ob pomoči dr. Pušenjaka.

lp

Pozdravljen Primož.
Tudi mojih 0,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} gre na MON. Z MED.OVER.NET so se marsikomu odprla vrata anonimno vprašati, deliti mnenja o stvareh, ki ga morijo, o stvareh o katerih ne “upa” vprašati, pa naj si bo strokovnjake ali pa vse nas.
Tako da moj prispevek gre na MON.
LP

Eh, tudi ti si zgrešila poanto. Ne gre za to, da je župnik razočaran, ker se denar steka (pre)počasi. Gre za to, da druge uči kako morajo živeti, sam pa dela drugače. Zgolj tukaj jaz vidim podobnost z MONom, oz. Primožem. Pa je bila verjetno res ponesrečena primerjava, ker sem vpletla župnika. Sem pozabila, da so nedotakljivi. :))

Torej – ni problem zbiranje sredstev. Problem je v načinu!

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Strinjam se, da si tudi MON zasluži uvrstitev na ta seznam!

Mojih 0,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je pa že oddanih – gredo za društvo, na katerega sem zaradi moje bolezni zelo (na)vezana.

žogica, ne vem če ti sama sebi slediš, ampak nekje očitno je kratek stik. Kaj dela Primož drugače kot uči? Kaj je na MON-u plačljivega? A ti ni na voljo pediater, ginekolog, splošni zdravnik, pomoč v duševni stiski, pomoč bolnikom z rakom in kaj jaz vem koliko od obstoječih forumov je še, ki jih vodijo strokovnjaki? Koliko od tega je plačljivo? Kdaj je bilo komu mus dat 1 SIT ali 1 cent za nek odgovor, za neko pomoč? Koliko pomoči si sama potegnila s foruma Starši staršem IZPRED časov SČ in SO? Tukaj si 4 ali 5 let, tako kot jaz. Koliko prijateljstev si našla tukaj?Koliko tolažbe? Koliko nasvetov, takih za življenje iz dneva v dan si našla tukaj? Koliko ožjih in zaprtov forum je izšlo iz MON-a? Pa vse to đabe, zastonj, brezplačno. Ko se je osnoval Zavod, smo nekateri pristopili, dobili darilca, pozornosti, ugodnosti. Je to z neba padlo, ali se je nekdo presneto pomatral zato?

Pa se strinjam s tabo, ŽN, da je MON ratal prevelik, preveč se da na kvantiteto, preveč so važne samo cifre o obisku, manjka pa globina, manjka domačnost, tisti “nekaj”, ki ga je MON imel, ko sva nanj prijadrali midve. Pač, čas gre naprej, bi se pa gotov dalo tudi tukaj kaj premaknit in tukaj, Primož, si ti bukov. Npr. na pediatriji smo ti Tanč in punce dale kar nekaj predlogov. Tvoj odgovor je bil “hvala” in neka zajebancija v stilu 1. aprila – od takrat nikome ništa. Niti odgovora – to se da, to se ne da, bom naredil ,ne bom naredil – to se mi ne zdi ne fer in ne prav ne v odnosu do Tanč in ne do nas, konec koncev smo tudi nekaj časa vložile v tiste predloge – kaj praviš?

Ja, moderatorji načeloma vedo, v kaj se spuščajo, ko nekaj prevzamejo. Tudi če nekaj delaš povsem voluntersko, si vesel, če 1 x letno dobiš neko pozornost, pa naj bo to 5 jurjev ali pa ena malo posebna večerja. Če nekdo dela zastonj in vlaga svoj čas namesto v izležavanje v reševanje tujih problemov, to še ne pomeni, da je njegovo delo samoumevno in ne zasluži vsaj občasne nagrade. Če bi Tanč ali pa Pušenjak dobila samo 1 cent od vsakega odgovora (ali prej 1 sit), sta oba že bogata, tako pa jima – in še mnogim drugim – je v tolažbo “slava jim” in kak hvala lepa od kakega uporabnika, ki se je slučajno spomnil tudi na hvala.

Župniki so -dokazano- zelo dotakljivi in prav je tako. Ti govoriš o obnovi cerkve, kar ni župnikova osebna korist, ampak korist fare. Župnik torej ne fehta za to, da si bo lahko kupil boljši avto, ampak zato, da bo vaša, farna cerkev, obnovljena. Vaša farna cerkev, ne njegova, kajti on gre, cerkev in fara ostane. Ne poznam vaše fare, za našega ž. vem, da je do centa položil račune, jih zložil v fascikel in dal vsem na ogled, zraven vodil točno evidenco, koliko se je pri kateri nabirki nabralo, vsak mesec sproti. Kadar je fehtal, smo vedeli, da fehta zato, ker so računi že davno zapadli in se iz običajni 100SIT na glavo na nedeljo ni dalo poplačat zapadlih terjatev. Hkrati je bil prvi vrsti z lopato in krampom in zadnji, ki je to dvoje odložil. Danes imamo mi riti pri maši na toplem, novo streho nad glavo, cerkev ima novo fasado, obnovljena je notranjščina, nove so orgle – spisek bi bil predolg. Farani smo tukaj in to uživamo, čeprav še zdaleč nismo vsega plačali sami iz svojih prispevkov, 1/3 izdatkov je kriva škofija, 1/3 je primaknil sklad za varovanje kulturne dedščine, nekaj je župnik nafehtal od občine. Župnik, ki je to organiziral, vodil, izpeljal, pa je 100 km stran na drugi fari, kjer spet začenja znova. In fehta farane…

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

moj “glas” gre tudi MONu…ker preveč časa čepim tule gor, da bi ga lahko dala komu drugemu…

Me pa zanima nekaj drugega…
na dom dobimo razne prošnje naj darujemo temu in temu društvu, organizaciji…saj to vendar tudi stane, kajneda? ali jim pa kdo sponzorira poštne storitve?

Samo nekaj bom pripomnila. Peticija, naj se MON uvrsti na seznam, bi zalegla veliko bolj kot to, da ga boste vpisovali v davčno napoved in mu “namenjali” 0,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Davčne napovedi “berejo” uradniki, referenti in ne tisti, ki so pristojni za seznam. In če bo vpisan nekdo (denimo MON), ki ni na seznamu, boste dosegli le to, da bo teh 0,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pobasala država. Žal je tako. Teh 0,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} se bo delilo itak šele od dohodnine za 2007, letos je zadeva zgolj informativna. In tisti, ki boste vpisali MON, boste pač uvrščeni na seznam napak ali neopredeljenih…

*****ko pri pridigi pridiga kako je pravilno, da smo skromni, zazrti v okolico in ne le vase, kako naj manj jemo, manj zapravimo,… 5 minut po pridigi pa kako bi bilo prav da bi se še več denarja nabralo za obnovo cerkve, da je razočaran nad prepočasnim zbiranjem. ******

Župnik ti je čisto pravilno povedal. Bodi skromna, manj jej (gotovo si predebela), kar ti bo ostalo pa vse daj njemu. Župnik bo z denarjem že poskrbel tako da bo prav.

Jest pa teh 0,5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne bom dal MON-u. Izključno iz razloga, ker ga ni na spisku.

Mogoče bom raje dal kakšno domobranski zavezi, ki je po mnenju vlade več storila za dobrobit nas, kot pa MON z nevemkolikimi zdravniki, ki vsakodnevno brezplačno svetujejo nam, in nam prihrani marsikater obisk pri zdravniku.

Ta sistem je super. Čez 4 leta bomo pa še pri volitvah prišparali. Glasovi strankam se bodo namreč prešteli kar iz dohodninske napovedi. Saj kdo pa še dons rabi tajne volitve. Naj oblastniki vedo, kdo je za koga.

Ni važno kdo je bolj humanitaren. Denar bo dobil tisti, ki ima boljši marketing ali boljše veze v vladi. Se dobro vidi, kdo je na spisku na prvi in kdo na zadnjih straneh – po možnosti brez davčne številke.

Ne razumem, zakaj toliko besed okrog ene preproste stvari. Če vas razne organizacije prosijo, da na forumu objavite njihove podatke in željo, da jih ljudje uvrstijo na seznam za davkarijo, potem ne rabite drugega, kot postaviti tarifo za objavo njihove prošnje in podatkov. Pa se naj ljudje na osnovi prebranega sami odločijo, vi boste pa končno nekaj zaslužili (beri: si povrnili majhen del stroškov, ki jih imate s forumom).

Če se niste pravi čas zorganizirali, da bi MON prišel na seznam, potem se pač organizirajte zdaj, ne pa samo jokat in stokat.

Primož,

sedaj vidiš, koliko si vreden. Ko nekomu oz. več ljudem poskušaš pomagati, te sesujejo. Enostavno ukini MON pa bo. Brezveze je nuditi pomoč, ko pa dobiš tako ”zahvalo”. Pa naj si ljudje drugje lajšajo dušo in iščejo odgovore na vprašanja, ki jih tarejo.

Skrbna, preveč ste pripadni, tako zelo, da ste tudi zelo neučakani.

Nočem nič obljubljati, če pa pridete v firmo, pa za veseljem ob kavici razložim. Tanč pa tako ali tako ve, kaj in kako.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Primož,
Spet nekaj udrihaš poprek in počez … glej, ‘mojega’ društva, ki bi mu z veseljem namenila teh 0,5 tudi ni na seznamu. Zakaj? Ker nima statusa društva v javnem interesu, kljub temu da v tem smislu deluje že skoraj 60! let.

Nemoralno ni to, da ‘fehtaš’ denar, samo način pa še zdaleč ni pravi! Plačljivost odgovorov? Zakaj ne … Glede registracije pa še vem, da sva se pred 4 leti že krepko pregovarjala, s tem, da sem jaz trdila, da je registracija (anonimna seveda) nujno potrebna, ti pa si se temu upiral. Pa bi bilo mnogo mnogo bedarij manj, če bi to storil že pred leti.
Hja, pred časom sem bila brez službe in si teh 6 tisočakov za srček nisem mogla odtrgati … sem rekla, takoj ko dobim službo. AAAAMPAK – v tem času je MON tako padel, da to ni več res.

Lep dan ti želim, mene spet počasi mineva veselje do MON-a …

New Report

Close