1. in 2. maj
Kaj boste počeli, kam boste šli? Napišite. Jaz bom doma, mi je pa lepo prebrat, da ljudje kam grejo. Recimo moja sorodnica gre s partnerjem vedno nekam. Ali ob vikendih ali ob praznikih, ob dopustih. Vedno gresta nekam na lepše. Tudi jaz bi si želela takšnega partnerja. Neobremenjeno. Ne pa, da se moraš prilagajat stricem, tetam, dedkom in babicam in se dolgočasit na obveznih družinskih piknikih. Ker se spodobi, da se udeležiš. Potem ti še začnejo nabijat slabo vest: če ne bova šla in bova šla kam po svoje na lepše, bodo užaljeni. Še hujše, če ti začnejo lapat, da morda je to zadnji piknik. Pa toliko malo prostega časa imamo. Potem postane to leni dan. Skupno kosilo, brezvezno kramljanje. Vedno isto.
za te praznike smo doma, smo pa letos že bili na slo obali, v Belgiji in na Malti. Čaka nas pa še nekaj podobnih skokov za podaljšan vikend ali malo dlje, v obliki potovanja, ne počitnic.
Belgija je čudovita, priporočam vsakemu, z Brusljem vred, sem čist navdušena, zadnje čase smo večkrat letno tam. Na Malti smo bili prvič, res nič nisem vedla o njej, totalno presenečenje in želja po vrnit se. Na tako malem prostoru, tako bogata mesta in zanimiva mešanica vseg.
Malo sem si dal duška in odpeljal eno turo po Italiji. Božansko. Toskano je težko opisati z besedami, jo je treba doživeti. Priporočam.
iDESI
Malo sem si dal duška in odpeljal eno turo po Italiji. Božansko. Toskano je težko opisati z besedami, jo je treba doživeti. Priporočam.
Že videno in tudi doživeto. Prizanesi nam.
Grenivka422, 01.05.2025 ob 08:46
Jutro. Aaa čudovito ej. To sem si pa vedno želela še v času študija, pa mi nikoli ni zneslo. Lepo. To je zame pokrajina kot iz raja. Italija je meni res zelo čudovita lepa, ta srednji in južni del sploh. Super da si užival.
Čudovito je. Tako umirjeno, pomirjujoče. Lahko bi se ustavljal vsakih nekaj kilometrov in malo vohljal tu, malo tam. Veliko srednjeveških vasic, etruščanskih ostankov, rimskih ostankov,… npr. Sovana je ena takih vasic, tudi ronstno mesto papeža Gregorja VII.
Sovana: https://www.facebook.com/share/p/12Ksosu3YQv/
Tale tura je bila bolja izvidniška. Se pa zagotovo še vrnem tja. Za več dni.
Star dec, 01.05.2025 ob 08:20
Vi kar hodite…
Morate pa, zaposleni, vedeti, da ravno zaradi “jugoslovenskega” odnosa do dela (iz dvodnevnega praznika narediti 9-dnevni doopust), ne bomo NIKOLI imeli plače in pokojnine, kot jih imajo Avstrijci…
Kajti Balkan je stanje duha, kot je nekdo ugotovil….
Ti si tečen ko driska. Zakaj se ne spokaš v Avstrijo, če je tako super?
Ko imajo oni cerkvene praznike od novega leta do treh kraljev, pa binkoštni teden in razna vnebovzetja, je pa to produktivno?
Enako število dela prostih dni imajo, kakor mi, le malo drugače razporejenih.
Saj razumemo, da ti več ne vstane, ampak prazniki niso tega krivi in Balkan tudi ne.
iDESI
Čudovito je. Tako umirjeno, pomirjujoče. Lahko bi se ustavljal vsakih nekaj kilometrov in malo vohljal tu, malo tam. Veliko srednjeveških vasic, etruščanskih ostankov, rimskih ostankov,… npr. Sovana je ena takih vasic, tudi ronstno mesto papeža Gregorja VII.
Sovana: https://www.facebook.com/share/p/12Ksosu3YQv/
Tale tura je bila bolja izvidniška. Se pa zagotovo še vrnem tja. Za več dni.
Ja, tako kot si opisal, to bi bilo moje sanjsko poročno potovanje, zdej si bodo pa ziher vsi narobe predstavljali hehe te stvari tudi mene zanimajo in veselijo. Krasno da si se odločil za Toskano. Res. Jaz bi šla takoj tja, če bi šlo. Pa ne gre. Vsaj trenutno ne. Mogoče pa enkrat. Po moje je to super doživetje na motorju. Jaz sem pred leti šla nadalje dol Lazio, Roma, to je bilo najbolj južno v Italiji, divota!
Odpri in poglej, 01.05.2025 ob 07:53
za te praznike smo doma, smo pa letos že bili na slo obali, v Belgiji in na Malti. Čaka nas pa še nekaj podobnih skokov za podaljšan vikend ali malo dlje, v obliki potovanja, ne počitnic.
Belgija je čudovita, priporočam vsakemu, z Brusljem vred, sem čist navdušena, zadnje čase smo večkrat letno tam. Na Malti smo bili prvič, res nič nisem vedla o njej, totalno presenečenje in želja po vrnit se. Na tako malem prostoru, tako bogata mesta in zanimiva mešanica vseg.
Daj mi razloži kaj v tej črni Belgiji ti je tako všeč? Meni namreč čisto nič.
Prazniki povsod, 01.05.2025 ob 09:04
Ti si tečen ko driska. Zakaj se ne spokaš v Avstrijo, če je tako super?
Ko imajo oni cerkvene praznike od novega leta do treh kraljev, pa binkoštni teden in razna vnebovzetja, je pa to produktivno?
Enako število dela prostih dni imajo, kakor mi, le malo drugače razporejenih.
Saj razumemo, da ti več ne vstane, ampak prazniki niso tega krivi in Balkan tudi ne.
Napisal si za čisto petico.
Zaposli se v kakšni tiskarni…
Se ti je vtisnilo v spomin? Te še vleče tja?
Jaz sem ravno prispel nazaj… https://www.facebook.com/share/p/12LJWZmuNBR/
iDESI
Se ti je vtisnilo v spomin? Te še vleče tja?
Jaz sem ravno prispel nazaj… https://www.facebook.com/share/p/12LJWZmuNBR/
Verjetno je namenjeno meni, sem čist spregledala. Ja me vleče. Sploh tam kjer so arheološka najdišča, galerije in muzeji umetnosti. Že sam zrak je tam drugačen, energija…tudi drevo drugače zraste super res …