Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek 1. Počitnice v Prekmurju in 2.čas z otroki

1. Počitnice v Prekmurju in 2.čas z otroki

ker imam dve vprašanji postavljam kar v isti post, upam, da bo ok 🙂
Zanima me:
1. naslednji teden gremo na dopust v prekmurje. Zanima me, če veste kaj vse je mogoče videti, zastonj. Vem da je ogromno znamenitosti, ki pa so žal plačljive. Meni pa “diši” tisto še neskomercializirano, ki je še vedno zanimivo (imam dva otroka, 5 in 2leti). Imate kakšno idejo? (ker imam obupno gužvo, ne morem preživeti 3ure za netom in raziskovat)

2. pa me zanima naslednje: dobila sem službo (moja prva služba odkar imam hči staro 5 let). Sem full vesela, o tej službi sem sanjala. Službo sem seveda sprejela, moti pa me nekaj kar verjetno vsako mamo: preživet čas z otroci. Kot sem rekla, sem bila zdaj 5let 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} z njima, zdaj pa bom dejansko 3ure (od tega je treba še odštet kuhanje ipd). Povjete, saj se da, kajne? Le malo “tolažbe” bi rabla 😉

Hvala za vaše odgovore, pa prosim, brez napadnja 😉

Za Prekmurje ne vem, vem pa, da se da uskladiti službo in otroka. Ne nazadnje je to zanju celo dobro; do zdaj si jima bila verjetno v glavnem na razpolago, vendar to ni realnost, nihče jima ne bo skoz, tako da je to tudi nujni del njune socializacije.

Vse dobro!!

otok ljubezni v ižakovcih…

pa rotunda …
http://www.kam.si/izleti/rotunda_popek_prekmurja.html

1. Kdo hodi v Prekmurje na počitnice?

2. Če iščeš pozornost preko neta je v tvoji dužini nekaj hudo hudo narobe. nimaš ne tolažbe, ne pohvale, torej iščeš to praznino drugje, preko interneta od neznancev. kar ni ravno vsakdanje za nekoga ki si ustvarja družino,. pomisli kaj bo iz tega lahko nastalo? ko boš rabila tolažbo boš šla kam? na internet? pa tvoji otroci tudi verjetno?
najdi si spodobnega moža.

Hesić, dr. med. spec. psih

otok ljubezni v ižakovcih

rotunda v selu

sem limala linke, pa mi spam control zavrne vnos…. izgleda so določene spletne strani tu gor nezaželene…

Veš, da bo v redu, kako smo pa mi zrasli:)

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Kaj naj rečem!? Welcome to the real world….
Če boš imela dovolj denarja si boš omislila hišno pomočnico. Vsaj za likanje in čiščenje.
Če pa si normalna povprečna žensak, pa boš to opravila sama. Po tem, ko otroci zaspijo. Torej če prideš ob 17h domov, verjetno ne boš kuhala, saj otroci jejo v vrtcu. Si pač takrat z njimi zunaj, na vrtu, ob nalogah ali pa na razvažanju obšolskih dejavnosti- ko bodo večji.
ko pa zaspijo pa zlikaš, na hitro pospraviš. V petek nabavi in pospravi. Pa ti po tem sobota in nedelja ostaneta za izlet, nestresno kuhanje in obiske….

Tko je. lp,D

dr. Hesić
dopust imamo rezerviran že od maja meseca. Naj gremo na morje če je napved slaba? Naj grem v Grčijo, če še nismo odkrili domačih lepot? Gremo v Prekmurje, ker tam nismo še bili in bi si ga radi ogledali. To je stvar posameznika, šli smo en teden v slovenske gore, en teden na morje, zdaj pa še to.

in drugič.
Ne skrbi, doma smo vse preučili, preštudirali, se pogovorili. Zakaj sprašujem prek neta? Ker vem, da se slovenske mamice s tem srečujejo vsakodnevno in ja, v tem primeru mi pride prav tudji njuno menenje.
glede na vašo izobrazbo pa mislim, da bo morali mojo situacijo malo bolj poznati preden bi si drznili karkoli pisat o moji družini in razmerah. Jaz imam popolnoma mirno in čisto vest, ampak to vas nima kaj brigat.

Moji predlogi:

grad Grad na Goričkem – največji grad v SLO.
Bukovniško jezero-energijske točke
Šampanjska klet v gradu Gornja Radgona,
Plečnikova cerkev v Bogojini.
Plavajoči mlin v Veržeju.
Lončarstvo Žumen Ljutomer – za ogled lončarstva in kupit spominke / posode (za peko piščanca, krompirja…),
vinotoč Passero v suhem vrhu pri Moravskih toplicah
lendavske gorice in grad v lendavi ter vinska klet CUK
Cerkev sv. Trojice, Odranci,
Kapela v bližini radencev,….

Kaj naj rečem!? Welcome to the real world….
Če boš imela dovolj denarja si boš omislila hišno pomočnico. Vsaj za likanje in čiščenje.
Če pa si normalna povprečna žensak, pa boš to opravila sama. Po tem, ko otroci zaspijo. Torej če prideš ob 17h domov, verjetno ne boš kuhala, saj otroci jejo v vrtcu. Si pač takrat z njimi zunaj, na vrtu, ob nalogah ali pa na razvažanju obšolskih dejavnosti- ko bodo večji.
ko pa zaspijo pa zlikaš, na hitro pospraviš. V petek nabavi in pospravi. Pa ti po tem sobota in nedelja ostaneta za izlet, nestresno kuhanje in obiske….

Tko je. lp,D[/quote]

1. V Prekmurju žal še nisem bila, živim diametralno na nasprotnem delu Slovenije in me pot ni nikoli zanesla tja, je pa to vsekakor destinacija za v prihodnje

2. Da se, seveda se da, vendar boš morala obrniti lestvico prioritet na glavo oz. prilagoditi življenje tako, da bo lažje za vse. Odvisno je koliko sta stara otroka (razumem, da jih ima hči 5, kaj pa sorojenec?). Odvisno je tudi od tega, koliko je mož prisoten. Če je tako kot pri nas, ko mož dela praktično po cele dneve (ne po svoji izbiri) in prihaja domov čez 19.00, včasih 20.00 uro, gre na tesno oz. pri nas sem najbolj obremenjena jaz. Po službi hitim kot brzivlak po otroke v vrtec in šolo, pa domov, to da otroka jesta v šoli in vrtcu je labavo, da veš. Naša dva nista izbirčna, zelo lepo sta navajena pojest vse, ne komplicirata okoli hrane, ampak domov prideta lačna! Sicer jima takrat ne kuham kosila, ker je že pozno, dobita pa malico, včasih se še ne utegnem preoblečt, ko jima že pripravljam malico (aja, stara sta 7 in 5 let, večji gre zdaj v 2. razred, on si zna že tudi sam kaj vzet, jima pa moram pomagat okoli kakšnih nožev ali druge priprave). Potem je popoldne odvisno od domačih nalog in drugih dejavnosti. Naša dva sta do sedaj obiskovala dejavnosti v okviru šole in vrtca, v času, ko sta bila še tam (program vrtca oz. podaljšano bivanje), s prihajajočim šolskim letom pa gresta oba v glasbeno šolo in sina bomo zaradi izdatne energije, ki jo premore in zaradi določenih zdr. težav vpisali še na plavanje, tako da že vem, da bo moj dan zdoma kar dolg, da bomo prihajali pozno in vprašanje je, kaj bom čez teden lahko naredila.
Že do sedaj nisem naredila veliko, ker so popoldne domače naloge (in ne se slepit, ker so domače naloge vsaj v prvem razredu pripravljene tako, da mora hočeš nočeš sodelovat poleg ena odrasla oseba, starš navadno – tako dobimo nalogo “pojdite v gozd in naberite 3 gozdne plodove (moraš se odpravit v gozd, mi se moramo peljat do prvega) ali pojdite k bližnjemu potoku in naberite rastline, ki rastejo ob vodi ali prinesite 3 različne papirnate prtičke z motivom hrane (moraš v trgovino), ali starši naj vam preberejo 3 strani slikanice te pa te in otroci narišite obnovo, skratka – učitelji zaposlijo celo družino, ne samo otroka.
To gre pri meni na račun gospodinjstva, ni kaj. Običajno pripravljam tudi večerjo, ker pride mož domov sestradan, pa tudi otroka rada pojesta nekaj toplega, da ni zgolj kruh z marmelado. Pa tudi jaz konec koncev v službi nimam toplega obroka in mi zgodnja večerja v obliki nečesa toplega pač paše. Na ta račun pa ne utegnem pospravit, da bi bilo vedno tipi topi, ne utegnem dat prat tako pogosto, kolikor je perila, ne utegnem pobrisat prahu, likam pač za sproti, šipe pridejo na vrsto ko pridejo in tako. Zvečer ne uspem naredit veliko, grem spat, ker imam težavo, ta je, da sem nespečna in se pogosto zbujam in slabo spim in če hočem zjutraj kolikor toliko normalno vstat in funkcionirat, mi tistih 6-7 ur počitka rabi.

Večinoma mi med tednom uspe, da so narejene naloge, da otroka gresta še kaj ven na zrak, da je večerja, da se pospravi glavne prostore v hiši (kuhinja, jedilnica, dnevna soba, vhod, kopalnica in wc), sobe so kot so in drugo čaka na vikend. In ko pride vikend, ni veliko časa za izlete, je treba v trgovino, prat, pospravit, zlikat, pripravit za naslednji delovni teden in tako dalje.
Moram pa poudarit, da nimam nobenega varstva za otroke, da moji otroci čez vikende ali vsaj za kak dan (in noč) ne hodijo k babicam na obisk in da se to tudi pozna, ker se moraš vseeno med delom in gospodinjstvom med vikendi, ukvarjat tudi z njimi. Tako se stvar zapleta in prepleta in delu ni ne konca ne kraja.

draga avtorica, ne sekiraj se za trapaste komentarje “gospoda doktorja” 🙂
prekmurje in goričko sta prelepa, mi tam dopustujemo že leta in leta. res je, da ni za ogledat ne vem kaj, je pa narava čudovita, ljudje so max prijazni. če iščeš počitek je to to! tudi, če boste želeli aktivno preživeti dopust, imate možnost kolesarjenja, dolgih sprehodov. če se vam zahoče se lahko namočite v kakšnem jezerčku. obvezno pa poskusite prekmurske kulinarične dobrote!
uživajte!

Prekmurje so zakon. Očitno še nisi bil, ko tako butasto sprašuješ kdo hodi ?!
Jaz hodim.

New Report

Close