Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 10-mesečnica in kolo

10-mesečnica in kolo

Lepo pozdravljene!

Naša najmlajša bo kmalu dopolnila 10 mesecev in radi bi ji kupili kolo. Tistega, ki ga je imela starejša, smo posodili in žal ne dobili nazaj :(. Radi bi kupili takšnega, kjer deklici ne bi bilo potrebno “poganjati”, ker bi se verjetno res prehitro utrudila – z neko poličko za nogice torej. Pa čimbolj udobnega, da se lahko nasloni, če je utrujena. mi pa jo peljemo s pomočjo tiste palice.
Zanimajo me vaše izkušnje z uporabo kolesa pri toliko starem otroku – se je obneslo ali je nemogoče recimo za v mesto vzeti kolo namesto vozička?

lp

Jaz sem sinu pri enem letu kupila tricikel,ki se ga je dalo poganjati ali pa je enostavno imel noge na polički.Pa je tako užival,kot velik fant in je sam govoril,cikla-tricikel.
Samo midva sva šla ponavadi na sprehod,pa večkrat je potem on meni pomagal potiskati prazen tricikel.Joj,kako je bilo luštno…

Naša dva sta tudi imela takega, ki smo ga lahko mi poganjali, nogice pa so bile na polički. Kasneje seveda, sta ga sama vozila.
Pri nas je tak tricikel bil zelo priročen nekje od 1 leta naprej, saj je v krajših sprehodih, ali pa do trgovine nadomestil voziček. Otroku se je pa zdelo zelo zanimivo, malo spremembe ne škodi.

Jaz bi ga kupila brez večjega razmišljanja. Pozorna bi bila le na to, da se da kasneje s tem triciklom tudi samostojno voziti, brez poličk, dodatnih ograjic…

LP Maja

Lep pozdrav !

Obstajajo taki, kjer ima otrok noge na polički, starš pa poganja kolo, pozneje pa se da to poličko odstraniti in otrok vozi s pedali.

Desetmesečnik pa poganjati itak še ne zna, tako da ne gre za to, da bi se preveč utrudil poganjati, pač pa 1. ne bi dosegel pedal in 2. tudi če bi jih dosegel, jih ne bi znal uporabljati.:)

Prodam dva telebajsa en poje ,pšo ceni 15 evrov v odličnem stanju in prav tako traktor na pedala od 2-5 let cena 35 evrov

Kakšen je smisel vožnje na kolesu, ki se ga ne da poganjati? A ni to isto kot, če bi bil v vozičku.Počakajte še 1 leto, potem pa raje pravo kolo.

New Report

Close