10. Nikina sanjska poroka
Dragi obiskovalci foruma- vsi zaljubljeni, ljubljeni.
Skupaj z dragim Vilijem sva se prijavila na Nikino sanjsko poroko in prišla med 20 srečnih polfinalistov.
Morda zelo kratek opis o naju:
Simonca:Svoj življenjepis sem začela pisati leta 1983 v prelepi Šaleški dolini, kjer sem bivala čudovito otroštvo skupaj z dvema bratoma in sestrico. Mladim staršem sem bila v velik življenjski izziv, saj so me kot gluho dekletce učili posebne komunikacije- branja z ustnic….
Vili: rojen v Izoli, kjer sem se kot otrok predajal čaru brezskrbnosti in me je spremljal vonj po borovcih in svež morski zrak. Sem ljubitelj jadralnega padalstva…
[Ali prideva vas iskreno naprošam za pomoč pri zbiranju glasov:) Glasovanje poteka preko sms sporočil vtipkajte besedo POROKA 15 na telefonsko številko 3131.Glasovi se poleg smsov zbirajo tudi preko glasovnic, ki so v Niki (priloga Dnevnika, Nedeljskega dnevnika). Glasovanje bo potekalo od 16.03.2011 do 26.04 2011
Zelo, zelo in zelo vesela bom, če nama to omogočite z glasovi:)
Simonca
ne leti na vas direktno, ampak na vse ki tukaj gor težite z glasovanjem. ste sigurni, da vam bo poroka na koncu všeč? imate denar, da plačate davek od nagrade, ki ni majhna vsota? imate denar, da plačate del stroškov poroke, ki vam morda sploh nebo všeč? saj vas popolnoma razumem, da ni denarja za poroko, pa da bi bilo fajn, da bi jo lahko dobila zastonj. tudi sama sva se hotela prijaviti, dokler nisem od ene, ki je bila na eni sanjski poroki slišala zakaj sploh gre, kakšne so te poroke, da je mladoporočencem sedaj žal, da so se poročili na tak način,… ne izplača se
Pozdravljena arkyca!
Hvala za komentar.
Mislim, da bi bilo bolj smotrno, da bi obrazložila zakaj se sploh gre, zakaj ni priporočljivo sploh kandidirat za Nikino sanjsko poroko. Bom vesela bolj smiselne komentarje, kot pa komentarje ljudi, ki pustijo vtis razočaranih ljudi, ki se niso uspeli uvrstiti. Brez zamere, vendar si res želim vedet, kaj so tisti stroški, ki jih je treba doplaččat, kakšen način jim ni ustrezal mladoporočencem?
Morda kje poročeni ljudje, ki so se poročili v sklopu Nikine sanjske poroke, berejo ta forum in bi pristopili k komentarju.
Lp,florjanka
sem rekla kolegici, ki je bila na poroki če lahko bolj podrobno napiše pa je rekla naj kar jaz namesto nje. mladoporočencema ni bil všeč stil poroke, kot vemo je kraj poroke že določen, ura, datum, cvetje oni zrihtajo, torto, kje bo večerja, kaj se bo jedlo, kako, kdaj,…skratka nimaš nobene besede pri nobeni stvari. pač bila je poroka, ki njima ni bila všeč. muska je bila redko komu všeč, ker so kao kar eni igrali. noče sicer povedati kdo. stroške ki sta jih morala doplačati so davek na nagrado, ki ti ga zaračuna država ali celo tudi občina nevem točno. pač plačaš nekaj % od vrednosti nagrade, zdi se mi da je okrog 2-3% od vrednosti nagrade, plačala pa sta še del vseh stroškov poroke,okrog 30% od vrednosti cele poroke. večji del stroškov so plačali oni, manjši del sta morala pa sama plačati. plačala sta nekaj kar jima ni bilo všeč.
če so ti recimo všeč intimne poroke, z 10 povabljenci, samo v krogu družine, samo civilka in kosilo, potem nikina poroka nebo zate, ker te bodo mnogi cel dan slikali pa snemali pa tvoja poroka bo po tv pa slike po vsem možnih revijah in časopisih, pa cela slovenija te bo gledala. nikina poroka je javna poroka, če nočeš javne poroke, raje se ne prijavit.
Spoštovane in spoštovani vsi, ki ste in tisti, ki še boste pisali na tole stran knjige življenja Simone in Vilija:
Pozdravljam vaš pogum, da ste se ali se še boste oglasili s svojimi iskrenimi mnenji – pa naj bodo takšna ali drugačna – Vsak ima pravico do svojega mnenja, kajti: “Vsak človek je zase svet, svetal in lep, kot zvezde na nebu…”, kot približno pravi vsem znana pesem enega od meni najbolj dragih slovenskih poetov.
Spoštovana bodoča zakonca, par št. 15 za Nikino sanjsko poroko, Simona in Vili – dovolita mi, da vaju Tikam, saj imam sina vajinih let. Tudi jaz sem bila mlada, no mlajša kot sem danes, saj se štejem med mlade po srcu in vedno se bom!!! Ko sem torej bila mlada, sem tudi jaz srečala princa svojih sanj, zaljubila sva se, poročila, imava sina približno vajinih let. Načrtovala sva in si želela, da bi bili na najini poroki prisotni vsaj oboji ožji družinski člani in najboljši prijatelji, ker smo iz številne družine (mi smo bili 4 otroci, pa ata in mama, torej že 6, pri ženinu pa 4, seveda pa štejte krat 2, saj skoraj vsak pride v paru in še z otroci, tisti, ki so jih takrat že imeli). Oba sva bila iz finančno šibkih družin, zato sva si morala poroko plačati sama. Čeravno so starši prispevali”popotnico” preden smo s svati odšli na Magistrat. Vendar sva zmogla, oba sva takrat kot začetnika že imela dobre službe, razumevajoče šefe, dobre plače, kljub stanovanjskim kreditom za 65 m2 z balkonom!?. Še poročno potovanje sva si lahko plačala, čeravno sva šla za 1 teden na Jadran, kot vsako leto poprej, na dopust. Stan. kredita že davno nimava več, sva ga odplačala brez problema, tudi na račun takratne inflacije. In stan. kredite sva dobila v podjetjih, kjer sva bila zaposlena (2/3 kupne cene stanovanja), 1/3 pa iz stan. varčevanj, tudi preko takratne samoupravne stan. skupnosti, kjer sva lahko varčevala. Hja, po 1 letu sva si kupila avto,pribl. 7 let star za gotovino in v nekaj letih prišparala za novega. Ampak takrat so bili drugi časi – službo sem dobila takoj po srednji šoli, celo izbirala sem, kam bi šla rajši, mož ravno tako, še nadaljni študij ob delu so mu plačali in strokovni izpit, pa meni tudi. Danes pa… si mladi tega ne morete privoščiti, pa če še toliko delate in študirate z 10-kami. Ravno zadnjič je sin rekel:” Se počutim tako nesposobnega včasih, vidva z atom sta v mojih letih imela že družino, svoje lastno stanovanje, oba dobro službo, avto…, pa zmeraj sta kaj dodala vajinim staršem k slabim pokojninam za priboljšek. Jaz pa kljub že 1 diplomi še vedno študiram, delam preko študenta in živim doma, moja punca pa ravno tako. Saj bom šel v šolo k otroku na govorilne ure, pa bo profesorica vprašala – vi ste prišli, a očka ni mogel priti?”
NIKINA SANJSKA POROKA: za vaju je to prav gotovo velik izziv, kot si bila ti, Simonca izziv tvojim staršem, ko si se rodila, kot sem prebrala, V TIŠINO – do operacije leta kasneje nisi slišala izgovorjenih besed (ne svojih dragih najbližjih, ne kogarkoli drugega). In po mojem mnenju se še danes ne moreš in ne smeš pogovarjati po telefonu ali mobitelih – predvidevam (kolikor se jaz iz lastnih izkušenj spoznam na sluh in gluhost), temveč si le dopisuješ smsje. Verjetno – žal mi je, če je tako, je to tudi ovira pri iskanju službe, kljub izobrazbi in zrelosti, ki jo je razbrati iz tvoje predstavitve na fb-ju in poziva h glasovanju. Tudi sama sem iskala službo in doživela marsikaj človeku neprijetnega, kakšna vsemogoča vprašanja in testiranja, sem se počutila kot POSKUSNI ZAJČEK, raje ne govorim o podrobnostih.
Simona, POGUMNA si, da si to napisala, tudi Vili je POGUMEN – sprejel je službo v čisto drugem kraju, čeravno bosta morala živeti za nekaj časa ločeno, drug od drugega, A je vsaj 1 REDNO zaposlen. Pa saj vaju bodo ločili le kilometri, danes so te razdalje “manjše” kot v mojih mladih letih. Vesta, ljudje imajo vse sorte težave, a je marsikoga od nas kdaj sram to priznati. In pametno sta se spomnila, da sta se prijavila na Nikino sanjsko poroko – sama si vse to, kljub pomoči staršev in sorodnikov ter prijateljev, prav gotovo ne bi mogla PRIVOŠČITI!!
IN TUDI ZATO GLASUJE MOJA DRUŽINA ZA VAJU, Z ISKRENIM SPOŠTOVANJEM, TUDI DO VAJINIH STARŠEV – verjamem, da so ponosni na vaju, tako, kot sva tudi midva ponosna na najinega sina!
Simona in Vili, dovolita tudi nam (MENI IN MOJI DRUŽINI), da vaju, NEVESTO in ŽENINA,
kjerkoli se pač bosta poročila – torej “z Niko ali brez Nje”,
pričakamo s cvetovi vrtnic (saj ni cvetja brez trnja) in riževimi zrni (simbolom sreče in blagostanja v družini), tako kot so naju, pred mnogimi leti na najin dan, pozdravile prijateljice, prijatelji, bivše sošolke, sošolci, sodelavke in sodelavci od obeh… pa se še danes tega rada spominjam. SREČNO!!!
O pozdravljen Vili, lepo, da si se oglasil.Kako potekajo priprave, že malo živčki delajo?, kar počasi, imaš prav, ne bo ušlo nič.
Takih oseb, ki v SEBI mislijo tako kot jaz, je veliko in pozdravljam VSE. Ni pa jih veliko takih, ki so pripravljeni to na glas tudi povedati. Morda imajo slabo izkušnjo za seboj, pa so nezadovoljni. In kadar je človek nezadovoljen, tudi najlepša hvala ni najlepša. Žal je nezadovoljnih ljudi vedno več na tem svetu in sprašujem se včasih, kaj bo, če bomo dovolili, da najlepše ne bo več najlepše, pa naj si bo to hvala ali kaj drugega.
Torej, dragi Vili, naprej, prava misel vodi tebe in Simono na skupno pot življenja, ENA SAMA JE LJUBEZEN !!! Pa naj kdo reče, da LJUBEZEN ni ŽIVLJENJE in da mu ni bilo lepo, ko je LJUBIL in da mu ni lepo, ko pomisli, da ŠE VEDNO LJUBI in da BO VEDNO LJUBIL dokler bo bival, pa tudi potem, ko bo le majhna zvezdica na nebu…