Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 10-prstno tipkanje

10-prstno tipkanje

Kje ste se ga naučile, koliko časa ste rabile. Pa je mogoče kakšen program na netu, da se lahko naučiš? Hvala

Evo programov:

jaz sem se naučil v srednji šoli, po 20 letih še vedno tipkam slepo 10 -prstno in kadarkoli lahko podpišem, da je to ena najbolj koristnih stvari, ki sem jih dobil od srednje šole.
Po moje bi danes to moralo biti obvezno znanje, glede na to, koliko tipkamo.

se strinjam z modrim dirkačem. tudi jaz 10 prstno slepo tipkam. naučila sem se v srednji šoli, ko sem skoraj imela popravni izpit iz strojepisja. jaz in moji debeli prsti, pa sem veliko napak delala. potem sem si pa kupila pisalni stroj, za pisalnim strojem še računalnik in zdaj sem v službi ena redkih, ki obvlada deset prstno tipkanje. In me kar ponucajo za to. :)))

Jaz sem se ga naučila na Zavodu ŠOLT v Lj, kjer imamo študenti popust pri raznih tečajih, pa tudi za neštudente mislim, da ni drago. Program traja 30 ur, ampak moraš res vadit vsaj pol ure na dan. Obstaja tudi en programček za slepo 10-prstno tipkanje, vendar ne vem, ali je primeren za samostojno učenje. Verjetno je tudi kak priročnik v knjižnici, ampak moraš biti res discipliniran.

Linki:
http://www.suaslj.com/asdf.htm
http://www.zavod-solt.si/index.php?p=1&s=2&l=5321

Sama sem se naučila na tečaju (če se ne motim, je trajal kakšen mesec) že v davnih gimnazijskih časih. Učila sem se še na mehanski pisalni stroj, kakršnega sem imela doma. Takrat se je dalo s tem dobro služiti,posebno kadar je bilo treba v kratkem času (čez noč) pretipkati daljše tekste npr. projekte. Seveda mi je to prišlo prav tudi med študijem in še danes.

Srednja sola

Ena res uporabnih zadev, ki sem je bila deležna kot dijakinja srednje šole za družboslovje in splošno kulturo Vide Janežič v Ljubljani (khmmm to je bila gimnazija Poljane pod usmerjenim izobraževanjem). Strojepisje smo imeli dve leti (3 in 4. letnik), delno na šoli delno smo hodili na SUAŠ. Takrat nam je bilo to čisto mimo, ampak mislim, da nam je večini v življenju prišlo prav. Vmes nekaj časa tega znanja nisem rabila, zadnje čase pa kar precej in moram reči da tega ne pozabiš, nekako tako, kot vožnje s kolesom ne.

Čestitam, da si se sama odločila, da se naučiš. To bi morali učiti že v osnovni šoli. Zelo olajša življenje.

New Report

Close